Jump to content

b1 a jazda z przyczepką

Recommended Posts

witam

Czy posiadając prawo jazdy B1 (samochód do 550 kg - od 16 lat) a samochód jest wyposażony w odpowiedni hak, mogę samochodem ciągnąć przyczepkę (odpowiedniej masy) ?

pozdrawiam

witam

Czy posiadając prawo jazdy B1 (samochód do 550 kg - od 16 lat) a samochód jest wyposażony w odpowiedni hak, mogę samochodem ciągnąć przyczepkę (odpowiedniej masy) ?

pozdrawiam

zapytam tak offtopowo :)

Jakie auto ma mase do 550 kg ? Masz takie prawko ?

Obawiam sie ze takim samochodem jest Maluszek nasz poczciwy Fiat 126p(ktoregos razu jak wracalem ze znajomymi z dzialki nad Zalewem Zegrzyńskim...wjezdzamy do Warszawy patrze jedzie maluch na "L"-ce a ja szok :) i mowie do znajomych...czy my napewno jestesmy w Warszawie? :icon_razz: ...dowiedzialem sie ze to zapewne na B1 wlasnie praktykowal jakis chlopak :) )a w Anglii bodajze takim pojazdem jest stary Mini Morris(or Cooper whatever)

Skoro zdajesz owe prawko to powinienes wiedziec ze:

Kategoria B1

opis: trójkołowy lub czterokołowy pojazd samochodowy o masie własnej nie przekraczającej 550 kg.

Osoba, która nie ukończyła 18 lat - za zgodą rodziców lub opiekuna.

uprawnienia

do kierowania: trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 550 kg, z wyjątkiem motocykla.

warunki: ---

inne: Prawo jazdy kategorii B1 uprawnia do kierowania pojazdem w nim wymienionym z przyczepą lekką.

Przyczepa lekka to taka ktorej DMC wynosi max 750kg

Pozdrawiam :icon_razz: :icon_razz:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

hahahha przyczepka cięższa od auta XD

ps. jakie mu głupie mamy przepisy w Polsce :icon_razz:

ehhh skończyła sie aukcja na allegro ale był samochodzik na b1 replika lotusa 150 KM :) :)

> http://www.allegro.pl/item222240135_samoch...ta_starlet.html

Autko na b1 ^ :icon_razz:

Edited by jajewa777

Obawiam sie ze takim samochodem jest Maluszek nasz poczciwy Fiat 126p(ktoregos razu jak wracalem ze znajomymi z dzialki nad Zalewem Zegrzyńskim...wjezdzamy do Warszawy patrze jedzie maluch na "L"-ce a ja szok :) i mowie do znajomych...czy my napewno jestesmy w Warszawie? :icon_razz: ...dowiedzialem sie ze to zapewne na B1 wlasnie praktykowal jakis chlopak :) )a w Anglii bodajze takim pojazdem jest stary Mini Morris(or Cooper whatever)

Skoro zdajesz owe prawko to powinienes wiedziec ze:

Kategoria B1

opis: trójkołowy lub czterokołowy pojazd samochodowy o masie własnej nie przekraczającej 550 kg.

Osoba, która nie ukończyła 18 lat - za zgodą rodziców lub opiekuna.

uprawnienia

do kierowania: trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 550 kg, z wyjątkiem motocykla.

warunki: ---

inne: Prawo jazdy kategorii B1 uprawnia do kierowania pojazdem w nim wymienionym z przyczepą lekką.

Przyczepa lekka to taka ktorej DMC wynosi max 750kg

Pozdrawiam :buttrock: :icon_razz:

dzięki pozytywnie zakręcony wariacie :D napisałeś dokładnie to o co mi chodziło ;)

pozdro!

ps. jakie mu głupie mamy przepisy w Polsce :icon_razz:

ehhh skończyła sie aukcja na allegro ale był samochodzik na b1 replika lotusa 150 KM :icon_razz:

oczywiście na b1 :icon_razz:

> http://www.allegro.pl/item222240135_samoch...ta_starlet.html

Autko na b1 ^ :smile:

jajewo, jeśkli chcesz kupić autko na B1 to faktycznie polecam Ci tą toyotke. jest na piątym (5!) miejscu w rankingach niezawodnośći, przed nią są tylko porsche i bmw z3

pozdro

Alez nie ma za co :icon_razz:

Zawsze jak cos wiem to pomoge...a jak nie wiem to przynajmniej sie postaram :) :)

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Tak nie do końca - inny przepis mówi że masa ciągniętej przyczepy nie może być wyższa niż masa pojazdu ciągnącego (to przepis ogólny mówiący o holowaniu tak samo dotyczący kat B C itp )