pawo Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Witam. wystąpił u mnie taki problem, po przerzuceniu oponki na tylnej feldze. Brakuje po prosru lakieru na rancie felgi. I tu moje pytanie czy może nagle zejść powietrze? Wulkanizator powiedział mi przy przerzucaniu przedniej oponki że takie pęcherzyki na lakierze w środku felgi moga być niebezpieczne, bo może powietrze pod lakierem spierniczyć, a co dopiero jak nie ma lakieru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniek Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 I tu moje pytanie czy może nagle zejść pwietrze?Nie :P Może powoli, powiedzmy po miesiącu, będzie go trochę mniej, ale raczej guma się dopasuje do tego ubytku :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo Posted August 4, 2007 Author Share Posted August 4, 2007 Czyli mam się nie obawiać? W sumie jakiś czas już jeżdżę i stan ciśnienia jest bez zmian, no ewentualnie, nie wyczówalnie się zmienił :P Dzięki za odpowiedż.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiertara Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Ja nigdy wcześniej nie słyszałem, żeby po odpadnięciu lakieru schodziło powietrze :P Sam mam tam gdzieś jakiś mały ubytek, ale powietrze nie schodzi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo Posted August 4, 2007 Author Share Posted August 4, 2007 Wiesz, różnie to bywa... U mnie nie ma koło 8cm lakieru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Jezeli felga nie ma duzych ubytkow od wnetrza rantu w ktorym siedzi opona to nic sie nie bedzie dzialo. Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolo Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 napewno nie moze to być nagly ubytek ciśnienia (poza tym równa i gładka ma być przylgnia pod stopka opony) ps. zdoświadczenia powiem Ci tylko ze opona prawie w 100 % przypadkow potrafi się ulozyć (toż to guma:) ) największym problemem jest utlenianie się felg ze stopow aluminium ale to na szczęście to nie Twój problem pozdro pawel (własciciel serwisu opon) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts