Jimmy Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 (edited) koles w tamtrym roku sprzedal ta sende jak miala przejechane 20tys km. http://moto.allegro.pl/item221883794_derbi...lia_honda_.html jakim cudem po roku ma 11tys? niemowie ze jest w zlym stanie, bo jak ja sprzedawal to byla idealna, no ale z przebiegiem krecic nietrzeba Edited August 4, 2007 by Jimmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Storm007 Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 koles w tamtrym roku sprzedal sende jak miala przejechane 20tys km.http://moto.allegro.pl/item221883794_derbi...lia_honda_.html jakim cudem po roku ma 11tys? niemowie ze jest w zlym stanie, bo jak ja sprzedawal to buyla idealna, no ale z przebiegiem krecic nietrzebaNie jasno piszesz. Czego was w tej szkole ucza teraz? Wiesz co to sa duze litery w zdaniu i znaki interpunkcyjne?Jak to rozumiec co napisales? Domyslam sie ze obecny wlasciciel kupil od kogos ten motocykl z przebiegem 20 tys km? Jestes pewien ze to ten sam motocykl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 jest specjalny temat na to, po co zakladales kolejny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted August 4, 2007 Author Share Posted August 4, 2007 "Domyslam sie ze obecny wlasciciel kupil od kogos ten motocykl z przebiegem 20 tys km? Jestes pewien ze to ten sam motocykl?"Tak o to chodzi, neiwiem co w tej wypowiedzi bylo niejasne. Senda napewno ta sama (np. na odwrot założona przednia opona,końcówka tlumika robiona samemu, i jeszcze pare drobiazgów.) a za temat sorry, niezauważyłem że jest specjalny storm007 czepiasz sie mnie o ortografie i czego mnie ucza w szkole, ale sam jestes napewno duzo starszy, a i tak robisz bledy,np. "nie jasno" Według nowych zasad języka polskiego, spójnik \"nie\" z przymiotnikami pisze się razem. Nie-(jak?)-jasno (niejasno) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonq Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Jimmy, po pierwsze, slowo niejasno nie znaczy, ze popelniles blad ortograficzny po prostu Twoja wypowiedz jest niezrozumiala, pozwol ze wytlumacze: "koles w tamtym roku sprzedal ta sende jak miala przejechane 20tys km"-co za koles? ten z aukcji? czy Twoj kolega? "niemowie ze jest w zlym stanie, bo jak ja sprzedawal to byla idealna, no ale z przebiegiem krecic nietrzeba"-znow, kto ja sprzedawal? ten z aukcji czy Twoj kolega, wydawac sie moze ze chodzi Ci o kolege, ale czesc zdania po przecinku sugeruje z kolei ze Ten twoj kolega cofal przebieg bo brakuje drugiego podmiotu, ktorym mial byc pewnie sprzedawca z allegro po drugie "nie" w tym przypadku nie jest spojnikiem tylko przedrostkiem, tworzacym antonim(zaprzeczenie), w zasadzie "nie" nigdy nie jest spojnikiem po trzecie "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie :icon_evil: a po czwarte nie oburzaj sie, bo nie o to chodzi, po prostu uwazniej przelewaj mysli na monitor pokoj :cool: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted August 6, 2007 Author Share Posted August 6, 2007 (edited) To jest takie przyczepianie sie o nic, każdy dobrze wie o co chodzi. jak napisalem niejasno to sorry. Edited August 6, 2007 by Jimmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts