przemoXX Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Biorąc pod uwagę położenie Olkusza, Radomia, Warszawy to spotkanie wypadałoby zorganizować w okolicach Łodzi (centralna Polska). W Radomiu jest min. 2szt. X11 i 5 XX-ów. Rzucajcie jakieś hasła z terminem i ewntualnym miejscem spotkania, mogę rzucić hasło na forum w temacie CBR 1100 XX, kilku chętnych pewnie się znajdzie:) Termin 12-20 lipca u mnie odpada. Pozdrawiam! :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagi Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 jezeli chodzi o mnie to sie dostosuje do wszystkich, czekam na ustaleniapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan123 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam,No to się pomądrze bo chyba na tym moto mam najdłuższy staż: trochę ponad 50 kkm - 3 lata, a temt coś wcześniej przeoczyłem :wink:Jak dla mnie egzemplarz idealny - póki, co nie wiem na co mógłbym zamienić, B-King trochę przegięty, może speedtriple - zobaczę jak się przejadę.Spalanie - minimalne 5,5 litra - jazda w grupie autostradą - ok 100km/h, maks - 11 - ostre ganianie po mieście. 90% mojej jazdy to miasto - średnio 7,5-8,5 - w zależności od jakości benzyny, temperatury, fantazji itd.Awarie - trochę go poobijałem sam :rolleyes:) - lewy dekiel kosztuje koło 600 zł, crashpady do końca nie załatwiają sprawy, po za tym sama eksploatacja, po warszawskich dziurach częściej trzeba wymieniać łożysko w główce (nie latam na kole). Mam wrażenie, że trochę głośniej słychać wydechy - motek ma teoretycznie 62 kkm, w rzeczywistości pewnie troszkę więcej :rolleyes:. Oleju, przy wymianie, wylewam tyle samo co wlałem.Kosz sprzęgłowy szumi przy zimnym silniku - cały czas tak samo.Po mału siada tylny amortyzator - na razie wrażenie, bo zaczyna lekko bujać w szybkich łukach - ale z diagnozą poczekam do wymiany łożyska.Walory użytkowe: - na miasto idealny, trochę chłopaki na supersportach się denerwują na starcie :rolleyes:turystyk idealny :crossy: - niedawno przejechałem 1370 km jednego dnia i żyję - i żadnych paskudnych owiewek nie posiadam, w trasie spokojnie lecę 160-170, trochę szybciej też, powyżej 200 muszę kask odpychać brodą, bo mi miażdży nos :icon_eek: - trzeba zmienić kask. Na pojazd rodzinny też się nadaje, czasem wożę syna do szkoły - i jest szczęsliwy, kobitka mówi , że jej niewygodnie :lalag:, a może :icon_eek:, ale kumpla wiozłem (110 kg) i daje radę - tylko hamulce mają gorzej :lalag:. Chciałem zmienić na stalowy oplot, ale czekam na duży spadek - impreza za 1500 (17 końcówek).Ogólnie bardzo stabilny motocykl - koleiny po prostu łyka, po dziurach przeskakuje, shimmy sie nie zdażyło, choć kilka sytuacji nieprzyjemnych było (garb przejechany w lekkim zakręcie i to b. szybko). Boczny wiatr nie preszkadza w jeździe - nawet dość silny.Zużycie opon i zestawu napędowego - do wytrzymania, szybko zżera klocki i to te najtwardsze.Na temat wyglądu powiem tak: koń jaki jest, każdy widzi - rzecz gustu - mi się podoba.a pomysł ze spotkaniem - fajna sprawa, bo moto rzadkie i trudno wymienić doświadczenia.Posiadam serwisówke - pełną. - ale to ok 500 MB, więc raczej płyta.SzerokościPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagi Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 kolega Conan moze ma w planach jakies latanko po stolicy lub gdzies w okolicach dzis? z checia sie przylacze :buttrock: pzdrdo tego wszystkiego co napisal Conan tylko spalanie mi sie nie zgadza, jakos ponizej 8 nigdy nie moglem zejsc no ale moze mam za ciezko reke :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakmarc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam pana Conana ( a my sie znamy z forum SM ) ;)Kupilem w koncu swoja x11 i to byl jak dotad najlepszy zakup od 27 lat:)Spotkanie w okolicach Lodzi jak najbardziej ok - termin- moge sie dostosowac:)Sprzeglo przy zimnym silniku tez mi sie tlucze- zastanawiam sie nad zmiana, czy ma sens i jaki jest koszt.Jezeli byliby chetni to moge popytac o jakies noclegi u mnie i zrobilibysmy spotkanko na 2 dni, co Wy na to? Piotrek napisalem Ci na priv w SM.pozdrawiam.Szpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Sprzeglo przy zimnym silniku tez mi sie tlucze- zastanawiam sie nad zmiana, czy ma sens i jaki jest koszt. Nie ma najmniejszego sensu, po 1000-3000 km znowu zacznie tluc, to taki "kosmetyczny" blad w konstrukcji.Poprostu ignorowac. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakmarc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 I jeszcze jedna sprawa...Czuje male wibracje, wiem, ze x11 ma jeden walek wyrownowazajacy w odroznieniu od xx i mysle, ze moze to byc spowodowane tym, ale moge sie mylic.Nie sa to jakies duze drgania - ma ktos jakis pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan123 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 kolega Conan moze ma w planach jakies latanko po stolicy lub gdzies w okolicach dzis? z checia sie przylacze :biggrin: pzdrdo tego wszystkiego co napisal Conan tylko spalanie mi sie nie zgadza, jakos ponizej 8 nigdy nie moglem zejsc no ale moze mam za ciezko reke :bigrazz: :biggrin: No to pojedż na długą wucieczkę z czopkami :smile: (najsłabszy w grupie był Junak Milenium pod Amazanką z 3-miesięcznym stażem :cool: - i tak wielki szacun dla dziewczyny - Warszawa - San Marino i z powrotem.za to spalanie 5,5 porządnej (droszej niż u nas :icon_mrgreen: , włoskiej) wahy.Co do latanka, przepraszam, ale dzisiaj to ja latałem na rowerze z takim drugim małym bikerem - z tego małego motka w awatarze. Ale da się pewnie coś wykombinowaćDo kolegi Szpak: a zgadza się, tylko że z tej poczty korzystam bardzo rzadko - wyślę ci mój stały addres na priv. Gratuluję zakupu. Co do spotaknia - ja raczej w sierpniu, za tydzień idę na 2 tygodniowy urlop i jak się z niego będę urywał, to mnie kobita zabije :biggrin: :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakmarc Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Juz zamowiona skora na bak Bagstera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurux Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam wszystkichDawno tu nie zagladałem, a tu prosze spotkanko sie szykuje JESTEM ZA :lalag: ustalcie termin i miejscepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakmarc Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam.Co do spotkania - znalazlen niezla baze na nocleg, okolo 50 km od Krakowa w strone Katowic, kolo miejscowosci Klucze- cene wlasnie negocjuje:), ale zawierac bedzie basen, bo pod pokojami jest kryty basen, do tego sasiedztwo Pustyni Bledowskiej, ruiny w Rabsztynie i Ogrodziencu, mysle, ze jakis grill.Jezli ktos ma jakies inne propozycje to dawac na forum:)W najblizszych dniach bede znal cene - czas jest do dogrania.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan123 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 I jak rozumiem na pustyni będziemy X-y testować :banghead: Na poważnie: pomysł jest, ja od sierpnia się piszę, raczej weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Zdecydowanie sierpień najlepiej sobota-niedziela, miejscówka chyba ok. Pozdrawiam :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagi Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 lipiec - poczatek sierpnia (9-10.08) - jezeli taki termin bedzie ustalony pojade na 1000% , niestety pozniej mam wszystkie weekendy zajete no chyba ze dogadamy sie na np. poniedzialek - sroda - jak tak to jade w kazdym terminie.Proponuje aby wszyscy bnapisali kiedy komu pasuje i zrobic jakas wstepna liste chetnych, zeby bylo wiadomo ilu nas bedzie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakmarc Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) To jest dobry pomysl, niech kazdy napisze jakie terminy wchodza w gre, a ja postaram sie dograc noclegi - cena jest dalej omawiana:) i narazie niezle to idzie:) Edytowane 5 Lipca 2008 przez szpakmarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi