Skocz do zawartości

Honda X eleven ( X11, X 11 )

Rekomendowane odpowiedzi

X11 a 1100XX jako tako w konstrukcji się nie różnią,żywotnośc silników i innych podzespołów na jednakowym poziomie,troche inaczej wyglądają przełożenia biegów np X11 ma ich 5 a 1100XX posiada ich 6.

Troche inne kierownice,zegary i brak owiewki w X11 na konstrukcji zewnętrznej silnika są nawet "dziury/miejsca" na montaz owiewek.Z mojego punktu widzenia świadczy to o tym iz identyczne kształty silnika mają obydwa motocykle,zresztą nawet jak szukam części do swojej X11 to wszystko pasuje od 1100XX bo kupiłem podnóżki przednie i tylne,rure chłodnicy,nakrętke chłodnicy i kilka innych części i zawsze pasowało wręcz idealnie.

Blackbird 1100 XX to taki "kulturysta w bluzie" a X11 "kulturysta bez bluzy" :bigrazz:

Edytowane przez colahondax11

Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl...

Witam.

Sa pewne roznice nie tyle w osprzecie, co np. w samym silniku, x11 ma jeden walek wyrownowazajacy, xx ma dwa, sa inne srednice dolotow, gardzieli, jak rowniez mocowanie silnika jest delikatnie inne, co za tym idzie nie tak latwo wlozyc silnik xx do ramy x11 - jezeli ktos mialby jakies doswiadczenia w tym temacie bardzo prosze o kontakt :)

Pozdrawiam.

Panowie, tak na szybko spróbujcie mnie zniechęcić do tego sprzęta bo jutro jadę oblukać i coś mi mówi że nabyć. Tylko proszę tych co na nim jeżdżą bądź jeździli dłużej jak 2 godziny.

Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa.

icon2.png

A wiadomo wam coś na temat japońskiej wersji, bo taką dzisiaj oglądałem. Kierunki świecą się na stałe jak w amerykańskich samochodach, nie ma centralnej podstawki i ma stalowy oplot na hamulce oraz licznik wyskalowany do 180. Prawda czy ładował mnie w kanał? Ma ktoś namiary gdzie sprawdzić VIN? SC421000670. Ogólnie strasznie zaniedbany ale za to sporo dodatków. I jeszcze jedno, czy to normalne ze te moto tak bardzo wali się w zakręt przy najmniejszym przechyle czy to taka specyfika?

Edytowane przez szaki

Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa.

icon2.png

Witam

Wali sie w zakretach ? Kto Ci naopowiadal takich bzdur ?

Pierwszy moj motocykl na ktorym tarlem butem w zakrecie.Dla mnie totalna bajka ,ze moto wali sie w zakretach.

Co do wersji japonskiej to nie wydaje mi sie zeby byla jakas inna.To co opisujesz to mi pasuje na motocykl z USA ,licznk w milach i swiecace kierunki na stale.Stalowy oplot ktoś sam zalożył-fabryka takich nie wypuszczala.Brak podstawki to moim zdaniem wynik jakichs przejsc.

Odpuscilbym taki motocykl.

Jak mozesz napisz jaka cena.

pozdrawiam

Edytowane przez krzysx11

Wali się ten co go sprawdzałem dlatego się pytam. Licznik ma normalny tyle że wyskalowany do 180 km/h. Odpuszczam go mimo że ma nowe opony, napęd, tłumiki Sebringa i łańcuch rozrządu dokładany nowy. Ograniczniki dobite po obu stronach. Cena 10 tys, rok 00.

http://moto.allegro.pl/item799045846_honda_x11.html

No i ten VIN. Wszyscy macie 11 cyfrowy?

icon2.png

Wali się ten co go sprawdzałem dlatego się pytam. Licznik ma normalny tyle że wyskalowany do 180 km/h. Odpuszczam go mimo że ma nowe opony, napęd, tłumiki Sebringa i łańcuch rozrządu dokładany nowy. Ograniczniki dobite po obu stronach. Cena 10 tys, rok 00.

http://moto.allegro.pl/item799045846_honda_x11.html

No i ten VIN. Wszyscy macie 11 cyfrowy?

Daj spokój to jakiś sztrucel,a japońskie wersje mają na cyferblacie max 180 km/h i tego raczej nie idzie zmienić...ktoś gdzieś o tym pisał. Normalnie X-em polecisz 250 a może troszke więcej a tą wersją japońską tylko 180 max ...nie bolałoby Cie to że inni na tym samym motocyklu mogą dużo więcej ?

Tu masz linka gdzie widać zegary wersji japońskiej...równo trzecia minuta na filmiku :bigrazz:

Panowie dołączyłem do elitarnego grona posiadaczy X. Kupiłem sztukę z rocznika 99 stan perełkowy. Znani wszyscy właściciele, poprzednik sam sprowadził sobie z niemcowni. Nigdy nie leżał jedynie trącony lewy dekielek. Jestem po małej przejażdżce ale spokojnej bo opona na wykończeniu a pogoda nie sprzyja, ale i tak miałem banana przez kilka godzin. Na pewno będę chciał do niego pług. Muszę zmienić craszpady na czarne bo niemiaszek miał duże poczucie estetyki i do czarnego założył niebieskie. :bigrazz: Nie mam pojęcia jak wytrzymam te kilka miesięcy do wiosny.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...48bd47d0b2.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...e21bfbec3e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...7634dd0388.html

Edytowane przez szaki

icon2.png

Gratulacje,ładna sztuka :bigrazz:

Nie jestes jedyny który czeka na wiosne,uwierz Mi ja również z niecierpliwością czekam na moment w którym zasiąde za sterami X-a.

Panowie dołączyłem do elitarnego grona posiadaczy X.

gratulacje :) znam to super uczucie :flesje:

a te kilka miesięcy wykorzystaj na dopieszczanie - zawsze znajdzie się coś do zrobienia :cool:

p.s. coś linki nie banglają..

pzdr

KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych
"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny"