Gość Lukass Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Bronek, zdejmujesz pokrywę po której znajduje się sprzęgło. Następnie odkręczasz te 5 śrub od sprzęgła, wszystkie odkręcasz po kilka obrotów, nie całkiem, bo tarcza oporowa wystrzeli. Kiedy ja zdejmiesz, odwracasz o 180 stopni i widzisz to łożysko. W każdym sklepie z łożyskami mozesz je kupić nowe. Nie pamiętam oznaczenia. Nie musisz spuszczać oleju, pochyl motocykl mocno na lewą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jak z drugiego watku wynika to moga byc sprezyny amortyzatora kosza sprzeglowego, jezeli taka masz konstrukcje kosza. One rzeczywiscie powoduja spory chalas. W tym wypadku trzeba wstawic nowe nity i sprezyny.Lozysko oporowe wycisku sprzegla to nie jest lozysko na ktorym chodzi kosz tylko male lozysko montowane w pokrywie wyciskowej sprzegla. Zuzyte tez chalasuje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) cosik mi już świta :) Wzruciłbym z kompa schemacik mojego sprzęgła ale nie bardzo wiem jak to zrobić. :offtopic: tu macie schemacik sprzęgła do zzr 600 - oczywista jest on uproszczony (zamiast 1 śrubki jest ich 5 czy 6 a tarcz ciernych 7 a matalowych 6) teraz powinno się nam łatwiej rozmawiać ;) stronka bronka sprzęgło z opisem in English Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No wiec widzisz w koszu sprzeglowym sprezyny na obwodzie - gdy zlapia luz to zaczynaja chalasowac, ale niczym specjalnym to nie grozi. Naprawa polega na rozbiorce kosza, wlozeniu nowych sprezyn i zanitowaniu i jest dosc skomplikowana, bo musisz znalezc sprezyny i nity, o ktore ciezko na rynku.Lozysko o ktorym mowie to nr 17 na rys - wchodzi w tarcze wyciskowa sprzegla. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dzięki, teraz to można się porozumieć jak widzi się o czym mowa :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi