Naspin Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 siematak jak w temacie, wiecie moze kto to moze zrobic lub jak to zrobic samemu, chodzi mi konkretnie o peugeota jetforcea 2003 rok, mysle ze jakos super zaawansowany immobilajzer tam nie jest, wiem tylko ze najprawdopodobniej jest on w liczniku bo jak sie odepnie licznik to juz nie kreci... mozna na krotko kable przy silniku podpiac? jak na krotko podlacze sam rozrusznik + wlacze zaplon bez immobilajzera to odpali? (bo odcina tak ze nie kreci) pozdro, czekam na odpowiedzi najchetniej elektronikow;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Mylisz sie jeżeli Ci padl to albo przerabianie instalacji wraz z modułem.Albo wymiana całego modułu z immo z kluczykami.W moduł jest wbudowany immo i jeżeli nie rozpozna kluczyka porpostu nie będzie iskry.Możesz sie ratować kupnem sportowego modułu bez immo jeżeli masz wersje 50 lub 100 Sam to przerabiałem;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 no nie dokonca niestety bo to wersja na wtrysku...z komputerem, wiesz jak to zrobic? bylbym bardzo wdzieczny, w jakim moto przechodziles immobilierer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 sposób jest prostszy niz ci sie wydaje... generalnie jak odepniesz jaki kolwiek alarm to albo da sie skuter zapalic ale nie da sie go zgasić lub nie da sie go wogule zapalić, nalezy wykonac poprostu zwore na odpowiednich przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Nie wiesz to sie wueska nie odzywaj.Immo jest zamontowane w module na stałe jeżeli nie rozpozna kodu kluczyka nie bedzie iskry.Ja przerabiałem to w elyseo 125. Wejdź na www.ely.fora.pl tam Ci dokładnie pomogą gdzie mogą wykonać operacje odłączenia immo z modułu lub gdzie można kupić nowego z kluczykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 gutek_rapier a TY nie moglbys mi napisac na gg lub mail [email protected] jak to po kolei szlo? bylbym wdzieczny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 to dlaczego moge dowolnie przepinać moduły w wyzej wymienioonym peżocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 dowlonie tj. jak? jak odepne licznik to skuter w ogóle nie kreci tylko szumi a nie zazebia rozrusznik, jak jest licnzik to miga dioda od immo i nie ma iskry, co mam odlaczyc zeby byla iskra wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 wueska może mają sportowe moduły bez immo albo jak przepinasz moduły to zamieniasz również kluczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 niezmieniam kluczyków... moduły w skuterach nie sa skomplikowane i niesa tak samo rozwiazane jak np. samochodowe. Zreszta nawetr w samochodach zabezpieczenia nie sa montowane bezposrednio w jednostce centralnej, sa jedynie połoczone z nia bezpośrednio. Nalezało by sie wybrac do dobrego serwisu i rozbroić ustrojstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Pytanie po co? Masz kradziona sztuka ??? Mam nadzieje ze masz dobre wyjaśnienie, bo polecisz zaraz z całym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naspin Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 do moderatora:kupilem z policji hiszpanskiej bez kluczyka, mam wszystkie dokumentyNIE KRADZIONY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Powiem tak... udaj sie do dobrego serwisu tam to powinni zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi