Ogar205 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Mam problem jechalem wczoraj na ogarku na 2 powoli !, nagle mi zdechl (zgasl silnik) i zachamowalo tylnie kulko, wiec jak dalem sprzeglo i 1 i zjechalem z gorki i puscilem sprzeglo a tylnie kulko hamuje i niewiem co robic kolega mowi ze zatarl sie silnik ale pytam was bo lepiej sie znaciem jesli mnie nie rozumiecie to piscie na gg gg:2304151 :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Edytowane 24 Lipca 2007 przez Ogar205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Mam problem jechalem wczoraj na ogarku na 2 powoli !, nagle mi zdechl (zgasl silnik) i zachamowalo tylnie kulko, wiec jak dalem sprzeglo i 1 i zjechalem z gorki i puscilem sprzeglo a tylnie kulko hamuje i niewiem co robic kolega mowi ze zatarl sie silnik ale pytam was bo lepiej sie znaciem jesli mnie nie rozumiecie to piscie na gg gg:2304151 :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Kolega może mieć rację, ale oprócz uszkodzeni układu korbowo- tłokowego mogło dojść też do uszkodzenia układu przeniesienia napędu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Jeżeli schodził z obrotów, a nie zatrzymał się nagle, to znaczy że zatarłeś silnik. Gdyby to było coś ze skrzynią to by było nagłe zblokowanie tłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogar205 Opublikowano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 ale idzie to jakos naprawic ? a jeszcze jedno :icon_mrgreen: ale jak by byl zatarty silnik to by nie blokowalo kulka tylniego, wogule sie nie kreci ono jak dam na luz to sie odblokowuje jak dam na bieg to hamuje ! to chyba nie bedzie zatarcie silnika tylko moze cos tlok blokuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 zdejmij cylinder i będzie jasne.moje zdolności telepatyczne (dostałem o coperfielda) podpowiadają mi że to pierścień pękł .ale nie jestem tego pewien gdyż coś zakłóca obraz :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 peklo lozysko na korbowodzie. mozliwe tez to co mowi enduromaster ale to wtedy pierescien by sie postawil i przy okazji pekl. naprawic sie da- rozpolowka silnika cie jednak czeka. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Nie próbuj juz nic tylko to rozbierz bo mozesz sobie wiecej szkód narobić. Pozdrawiam Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Nie próbuj juz nic tylko to rozbierz bo mozesz sobie wiecej szkód narobić. Pozdrawiam Większych szkud sobie już chyba nie narobi :icon_evil: no chciaż może jak by rozpoławiał silnik i by sie mu skrzynia wysypała, wtedy by miał ;) ale na szczęście nie jest to takie trudne jak w Japonii.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogar205 Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 to nic ztych rzeczy co mowicie Pekl 1 pierscien i troche zrobil dziur w tloku i w cylindrze caly tlok i cylinder do wymiany eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 zdejmij cylinder i będzie jasne.moje zdolności telepatyczne (dostałem o coperfielda) podpowiadają mi że to pierścień pękł .ale nie jestem tego pewien gdyż coś zakłóca obraz :) ENDUROMASTER miał rację :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogar205 Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ahh racja dzieki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 "pinć dzisiąt" się należy za seans medialny :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi