Sydney Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam!! Oto mam derbi Atlantis z 99r. Chodzi o to że chciałem sprawdzić okładziny, zdjąłem ten cały zacisk wyjąłem klocki, obejrzałem i poskładałem. Chodzi o to ze teraz kiedy łapie za klamkę ona wciska się do końca bez żadnych oporów i hamulec w ogóle nie łapie. Odkręcałem ta śrubkę z dziurką na zacisku i pompowałem ale nic. Nie wiem czy on sie zapowietrzył czy co ale prosił bym o pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 nie wiem powiem ci jak sie odpowietrza bo moze nie wiesz... 1.musisz mieć płyn w zbiorniczku i tą zaślepke z góry zdiętą2.odkręc lekko tą srubke(odpowietrznik) i załóż na niego taki plastikowy szlaufik najlepiej przezroczysty3.teraz pompuj klamką od hamulca tak aby w szlaufiku był sam płyn bez powietrza ale musisz dolewać płyn do zbiorniczka u góry by znów nie zapowietrzył sie.4.dokręcasz odpowietrznik5.dolewasz prawie do pełna w zbiorniczek płyny6. przykręcasz tą zaślepke i gites :D7. rusz z trzy -cztery razy klamką i bedzie ok ;):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Wielkie dzięki, Jutro z rana sie troszkę pomęczę i zadam relacje. Dzienx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 jak nie pomoże odpowietrznikiem przy zacisku to trzeba pompę odpowietrzyć Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 A jak to się robi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaan91 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 a o czym ja pisałem????? chyba pisałem o odpowietrzeniu pomki co nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 No tak ale pisałeś chyba o odpowietrzaniu zacisku a enduromaster pisał o odpowietrzaniu pompy więc czym to sie różni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 pompę odpowietrzasz luzując w trakcie naciskania na klamkę śrubę trzymającą przewód .wszystko wygląda jak przy odpowietrzaniu zacisku . Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi