mmaniekk Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 witam mam problem ze soim motorem ( wsk 125) niepali z kopniaka tylko na pych, jak juz zapali to zaraz gaśnie niewiem czemu....czasami nie zgaśnie tylko jak juz wrzuce na jedynke to niemam siły jechać... :banghead: z góry dzieki za porady pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 jak wygląda iskra? jaki ma kolor? jak różowy, nie zawsze przeskakuje, jest słaba, to bym zaczął od sprawdzenia przerwy na przerywaczu. nie strzela w gaźnik jak już odpalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaniekk Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 a morze być tak ze jest za mała iskra bo jak złapie za przewud to kopie mnie prąd.... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 jak jest za słaba (czyli powiedzmy, że za mała) to ma właśnie taki kolor jak pisałem. wtedy należy ustawić odpowiednią przerwę w zapłonie i sprawdzić przerwę na elektrodach świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 a morze być tak ze jest za mała iskra bo jak złapie za przewud to kopie mnie prąd.... :DMorze jest szerokie i głębokie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 A tak wracajac do tematu to zmien przewód wysokiego napięcia bo jesli go dotykasz i lapie Cię prad to jest do wywalenia. Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 zmien przewód wysokiego napięcia bo jesli go dotykasz i lapie Cię prad to jest do wywalenia.No tak tylko że kolega wkłada palec do fajki i dlatego kopie. :buttrock: Do regulacji cały zapłon oraz gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaniekk Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 heheheh jaki palec do fajki jak łapie za przewód to mnie kopie prąd to co ty mi ty gadasz o wkładaniu palca do fajki??? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 No kolego jakbyć logicznie myślał to byś dawno wymienił przewód. Po to jest on aby odizolować od reszt, a nie kopał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaniekk Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 nom wkońcu znalazłem czas i go zrobiem :crossy: ....ale znalazłem kolejny problem :banghead: jak go odpale to paliwo cofa sie do filtra powietrza... wiem ze gdzieś juz ten temat był ale niemoge znalażć, więc jak by ktoś mi mógł napisać jakie są tego przyczyny i jak to naprawić :biggrin: pezdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czato2 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Sprawdz cewke zapłonowa może miec przebice, ustawienie zapłonu ,czop na wale może byc lekko obrócony były takie WSK ,jedna z wad starych wałów. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 cofa sie paliwo do filtra;] kutwa jak ja to kocham :buttrock: a dlaczego ty niemasz filtru powietrrza chłopczyku hę? Pozatym niewidziałem jeszcze 2 suwa który by leeko nie odbijał paliwkiem;] zreszta 4t tez to robia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 wueska dokładnie jak się 2T przeleje do zapalania to prawie zawsze się troszku uleje. mmaniekk przy okazji sprawdź czy pływak nie jest dziurawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaniekk Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 hymmm jak by sie tylko troche cofało to bym z tego nierobił zadnej afery...ale ja mam cały czas zalany filtr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Sprawdz poziom paliwa, sprawdz plywak czy nie jest aby dziurawy, ustaw ilglice na 2 zabku od gory... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi