Skocz do zawartości

Cross czy supermoto?

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety supermoto 4T w dobrym stanie od rocznika 00 za cenę do 8 tysięcy to raczej niemożliwe. Przykro mówić, ale masz chyba za duże aspiracje, albo za mało kasy.

Jeżeli by szukać gotowego supermoto to masz absolutna racje.

Narazie upatrzyłem sobie DRZ w normalnym stanie tylko sam bym go poprzerabiał wymiana felg opon itp.

wiem co napisales i sie smieje z tego,bo za te pieniadze nie kupisz nic o czym piszesz.

Bez prawa rejestracji za te pieniadze rocznego KTM moge miec i inne enduro.

Po za tym widac,ze ta DRZ swoje przeszla ...

Ogólnie to mam przeznaczone 10tys. na moto ale chce sobie jeszcze kupić lepszy kask itp.

To jak już sie wypowiadasz, to może Ty coś doradzisz jakie moto?

Pozdro :buttrock:

gdzie za takie pieniadze mozna wyrwac rocznego ktm i tak nie potrzebuje rejstrowac

No mozna,i w dodatku nie sa kradzione,ale ...

Ogólnie to mam przeznaczone 10tys. na moto ale chce sobie jeszcze kupić lepszy kask itp.

To jak już sie wypowiadasz, to może Ty coś doradzisz jakie moto?

Pozdro :icon_mrgreen:

hehe,pewnie,ze bym Ci doradzil,ale faktycznie nie ma co z calek kasy wyskakiwac,bo jak sam piszesz potrzebujesz na kask a jak kupi sie moto to zawsze mniejszy czy wieksy wydatek sie znajdzie przy nim.Ale niestety nie mam pojecia co mozna kupic do ok 8 tys i w takim roczniku - nic co ma papier wg mnie. Rozejzyj sie za starsza ale zadbana sztuka

Za 8 tysięcy to nawet dobrej "ćwiary" w 2T z 00r. nie kupisz....a co dopiero mówić o 450 4T.Dobre koła supermoto to wydatek rzędu 5 tys.zł czyli 3 to wartość motocykla.Co do utrzymania to supermoto jest dużo droższe w utrzymaniu.Chyba że chcesz się tylko lansować po mieście.Jeżeli na poważnie chcesz się ścigać albo ostro katować po ulicach to możesz się zdziwić.Prosty przykład opony do supermoto nie założysz za 150zł typu mitas.2 dobre opony kosztują tylko co komplet opon do samochodu średniej klasy.A jak już będziesz latał poślizgami to Ci parę gum poleci w sezonie.Druga rzecz spalanie,w terenie na jednym zbiorniku można się już dobrze wyjeździć(mówię tu o prawdziwym terenie hardenduro typowo przeprawowym a nie jeżdżenie po polnych drogach).Na asfalcie taki zbiornik to poleci CI w oka mgnieniu co za tym idzie....kilka zbiorników i już trzeba zaglądać.Motocykl po asfalcie jest caly czas pałowany,jedyna różnica to to że zawieszenie nie dostaje w kość.Kupno motocykla enduro i założenie kół supermoto wcale nie rozwiązuje problemów.Oprócz kół musisz mieć dobry hebel,adapter,tarcza poza tym zawieszenie enduro jest za miękkie do jazdy po asfalcie wiem że dużo ludzi utwardza zawieszenie nalewając gęsty olej i skręcając je na maxa.Dużo pisać ale podsumowując to za 8 tysięcy to 125 2T i w teren nic lepszego nie kupisz po 00r.

Jak teraz pominiemy cene to patrzyłem za http://moto.allegro.pl/item215682034__husq...oto_2001r_.html

"... SUPERMOTO jak sama nazwa wskazuje jest SUPER motocyklem..."

A co o tym myślicie?

Pomyśl też o tej husce http://moto.allegro.pl/item216612045_husgv..._2_kolach_.html.

Mocy Ci bankowo nie zabraknie :icon_mrgreen: