Skocz do zawartości

Schemat elektryczny do Kawasaki.

urban
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

J/W potrzebuje schemat instalacji elektrycznej do motocykla marki Kawasaki, model prawdopodnie Gpz 550, dosyć stary. Nr silnika zaczyna się od KZ550... reszta nieważna. Bo problem jest tego typu, że moto nie chce odpalić, nie ma iskry, jakbym zrobił foty instalacji to masakra, przestraszylibyście sie. Najłatwiej było by schemacik znaleźć posprawdzać kable i wyeliminować kable jako przyczynę. Niby kiedyś moto chodziło na dwa cylindry, w zależności od kolejności kabli (ja tego nie widziałem) Silnik jest czterocylindrowy, jak wspomniałem dosyć stary, pewnie lata 80. Jeżeli macie jakieś info na temat tej sprawy to proszę o pomoc. Moto jest klienta i zależy mi na jak najwcześniejszym jego zbyciu.

Pozdrawiam

urban

• 2 tygodnie później...

Te smieciu ..zmien awator...

Nie masz prawa go uzywac

:icon_exclaim:

Z regulaminu forum:

4. Forum Motocyklistów nie bierze żadnej odpowiedzialności za łamanie przez użytkowników Forum praw autorskich osób trzecich. W razie stwierdzenia łamania praw autorskich prosimy kontaktować się bezpośrednio z użytkownikiem dopuszczającym się tego czynu z jednoczesnym poinformowaniem o tym fakcie Administratora Forum.

5. Zgadzasz się nie publikować żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby treści oraz innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. (...)

Jak Cię interesuje to mam manual do niego (PDF angielski).

A tak nawiasem mówiąc, ja miałem w nim problemy z kablami doprowadzającymi do cewek. W ciągu jednego tygodnia wysunęły mi się z obu cewek. Niby głupota ale potrafi krwi napsuć... Warto to sprawdzić.

Z radosnym pozdrowieniem

Sebo

Edytowane przez sebanik