Piotrek Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 jak zwał tak zwał, ale chodzi o jedno, ze podczas dodawania gazu ssanie przestaje "pracować". Ponawiam pytanie, czy takie odpalanie z gazem może zaszkodzić silnikowi?Wiadomo, ze nie kręcę do 8 tyś przy odpalaniu, tylko bardzo delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja wiem jedno-jak mu nie dam gazu to odpali i z gasnie, a jak mu dam to odpali wejdzie na jakies 2500obr puszcze gaz spadnie do 1000obr i juz sobie chodzi na tym ssaniu z 3 minuty, a pozniej wskoczy na 3tys obr wylaczam ssanie i jade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 powiem wam tak- tez kiedys mialem tak w vfr- na zimno odpalala i zaraz gasla- tak ze 3razy zanim juz normalnie chodzila. W tym roku dokladnie zrobilem gazniki, nowe swiece denso i na zimnym silniczku tylko ssanie i trach - jeden obrót walu i moto chodzi ładnie. ;) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Z ciekawości się przejdę do garażu włączę ssanie na max'a i zakręcę bez dodawania gazu, ciekawe czy odpali od strzała. Zaraz zdam relację. UPDATE: Moto stało w garażu od 1 lipca nie tykane, temperatura była ok 15 stopni, więc w cale nie tak ciepło. Wyprowadziłem dałem ssanie na max'a i przycisnąłem starter, co się okazało? Załapał silnik bez problemów ;) , sam się sobie dziwie, dlaczego sam odpalałem z gazem, skoro łapie bez gazu :) :) :) Więc skoro wam nie odpala bez dodania gazu, znaczy się, że coś jest nie tak. Edytowane 6 Lipca 2007 przez Piotreek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yolaos Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam ponownie!Dzięki za podpowiedzi.Tak przyglądając się świecom stwierdzam że chybamają dosyć.To jedyny element którego nie tykałem- wiem że platynek się nie czyści ze względu na możliwość uszkodzenia powłoki elektrod.Trzeba poszukać tych Denso i zobaczę jaki efekt poranny będzie.PZDRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Z ciekawości się przejdę do garażu włączę ssanie na max'a i zakręcę bez dodawania gazu, ciekawe czy odpali od strzała. Zaraz zdam relację. UPDATE: Moto stało w garażu od 1 lipca nie tykane, temperatura była ok 15 stopni, więc w cale nie tak ciepło. Wyprowadziłem dałem ssanie na max'a i przycisnąłem starter, co się okazało? Załapał silnik bez problemów :) , sam się sobie dziwie, dlaczego sam odpalałem z gazem, skoro łapie bez gazu :D :banghead: :banghead: Więc skoro wam nie odpala bez dodania gazu, znaczy się, że coś jest nie tak. Aleee odpala i to pewnie wszystkim tylko pochodzi 3 sekundy i gasnie i dopiero za 2 razem lapie normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) To wiem, ale mi bez gazu odpala i nie gaśnie. Jak będę miał możliwość to nagram filmik. Tylko jutro najwcześniej, bo sevenka długo stygnie, a nie chciałbym, żeby była jakaś ściema.Pozdro UPDATE:KLIKObiecany filmik, może trochę za długo wciskałem przycisk startera, ale to przez to, że był kręcony filmik :biggrin: Ale faktem jest, że jak dodam trochę gazu to lepiej pali UPDATE@:Tak sobie myśle, czy to nie jest powodowane zbyt niskimi wolnymi obrotami. bo mam ustawione ok 1000 jak się zagrzeje, a w manualu podają 1200 +-500 Edytowane 7 Lipca 2007 przez Piotreek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi