Skocz do zawartości

kawasaki zzr 1100

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam!nie opłaca się robić szlifu bo to i tak nic nie da!Lepiej kupić uzywany silnik i problem z głowy.

A nowy korbowód kosztuje bardzo , ale to bardzo dużo.

pozdrawiam

CZE . pwenie i masz rscje że nic z tego nie będzie, słyszę to niestety od kolejnej osoby. zaś w celu info to korbowód kupiłem w stanie nienaruszonym za 100 pln. dzięki , pozdrawiam

CZE . pwenie i masz rscje że nic z tego nie będzie, słyszę to niestety od kolejnej osoby. zaś w celu info to korbowód kupiłem w stanie nienaruszonym za 100 pln. dzięki , pozdrawiam

podaj @ to przesłe ci serwisówkę (część) z wymiarami!!

pozdrawiam

Ja wał od Zygzaka dałem do firmy zajmującej się szlifowaniem, azotowaniem i dorabianiem panewek i prostowaniem wału (tak tak, przy zacieraniu panewki wytwarzają się duże ilości ciepła, które mogą (choć nie muszą) powodować wyginanie się wału.

Samo szlifowanie nic nie da. Musi być azotowanie. Ciężko mi powiedzieć jak sprawa wygląda z trwałością. Mogę ci powiedzieć tylko, że przejechałem dopiero 2 tys kilometrów, i wszystko jest ok.

Zaletą tego rozwiązania jest to, że wiesz że wał jest ok. Jak kupisz używany, to nie wiesz na co trafisz.

podaj @ to przesłe ci serwisówkę (część) z wymiarami!!

pozdrawiam

cześć .sorki że tak póżno odpisuje ale gdybyś miał jakieś servisówki to proszę. dostałem jyż trochę servisówek od Adama osy, przydały się ale ich nigdy nie zadużo. już zasięgnąłem info u szlifierzy i wał jest do złomu bo brakuje 1.5 mm. ktoś już robił szlif i taki motor mi sprzedał. dzięki. pozdrawiam

[email protected]