MłodyWilk22 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Kolega przyprowadził sobie wczoraj RF 900 z niemiec. Miała miesiąc temu full serwis. Ale jak to on chciał zobaczyć po swojemu i zagladnał do chłodnicy w wyniku czego zapomniał dokręcić korka. Efekt oczywiście był taki, ze wyleciało mu trochę płynu(korka na szcescie nie zgubił) ;)Chciałem mu dolać, ale w zbiorniczku wyrównawczym jest płyn koloru zielonego. Wiem, że najlepiej wymienic cały, ale trochę szkoda bo z faktury wynika, ze był równiez wymieniany. Np Petrygo ma kolor niebieski i czerwony... ale zielony??? Ktoś mi jak pamietal coś mówił kiedyś o tym zielonym, ze ponoc bardzo dobry i drogi... Co polececie??? Można dolac petrygo? Jak tak to który? Gdzie można dokupić zelony? Może chciasz firma albo nazwa... Na fakturze tylko pisze płyn chłodniczy... Co może sie stać po dolewce??? Zważą się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Petrygo jest zielony jak troche popracuje ;) Wlej byle co aby do chłodnic aluminiowych a najbezpieczniej dolej wody destylowanej a przez zima zmien płyn na nowy :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 teraz płyny chłodnicze w 99% są mieszalne więc bez obaw dolej i nic sie nie staniea jak już koniecznie chcesz zielony to jest taki płyn jak Kuler z firmy K2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Na 100% woda destylowana to jest to czego Ci potrzeba. Każdy płyn miesza się z wodą i powinien być uzupełniany wodą jak odparuje. Przy lekkim braku i dolaniu wody temperatura zamarzania Twojego płynu wzrośnie z -30 na -25 (myślę że masz coś około takiego stężenia) Gwarantuje Ci że mrozów tego lata nie będzie. Jesienią - jak kolega wyżej pisał możesz wymienić - ale podejżewam że moto stoi w garażu gdzie -30 nigdy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Widze, ze jednak ta woda destylowana jest najbezpieczniejsza :) W instrukcji tez tak wyczytałem, także dolewam wody i o nic sie nie martwie :) Dzięki za pomoc :buttrock: Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi