Sąsiad Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Witam. Potrzebuję orginalnego akumulatora do w.w. motocykla. Jeśli któś taki posiada to bardzo proszę o kontakt. Z góry dzięki. A i jeszcze jedna sprawa- mam zamiar zacząć restaurowac moją Dekawkę ale nie mam żadnych materiałów pomocniczych i nie wiem za bardzo jak się do tego zabrac. Byłby to mój pierwszy restaurowany motocykl, więc jeśli ktoś z forumowiczów zna tytuł książki na ten temat (czyli rest.) lub takową książkę posiada to prosiłbym o kontakt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 8 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 Podstawowe żródło to Czarska z Automobilklubu w Krakowie, dalej internet.No i NZ jest kompatybilny z iżem-49. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 8 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 8 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 Cześć.Jeżeli jest to DKW NZ 350/1 to jest podobna do IŻ 350 a do IŻ 49 tylko część ramy i silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 8 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 A może w takim razie macie jakieś materiały o Iżu 350 i 49? Może mi to coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 9 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2003 Poszukaj oldtimercentrum.w.interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 13 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2003 :( Akumulator do Iża 49 kupiłem normalnie w serwisie motocyklowym, 6 V 8 Ah. i Kosztował 72 zł. natomiast są dostępne baterie specjalnie do weteranów robione w czarnej obudowie, ale kosztują 200,-Biorąc pod uwagę to, że raczej na 90% w ciągu dwóch lat wykończą go wibracje - to chyba nie warto przepłacać.Wszelkich informacji dotyczących IZy znajdziesz na stronce o Iżach, redagowanej przez Zulusa z Lublina - bodajrze izh.motocykle.org, oprócz tego jest tam ciekawa e-lista, na której można się dużo dowiedzieć. Ja ostatnio uruchamiałem izha -49 i sporo skorzystałem z tego źródła. Polecam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi