aprilia rx 50 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam!!! Posiadam aprilie rx 50 z 2003 roku i chchialbym zdjac blokady!! Ale obawiam sie ze potem silnik bedzie sie psul!!! Jak to jest po sciagnieciu?? Wie ktos gdzie sa te blokady?? Czy silnik syska na mocy i na predkosci i nic wiecej nie bedzie trzeba robic?? Z gory dziekuje i prosze o pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 wiem ze w aprili leonardo blokady sa na Tłumiku/Kolanku .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 nie zrobisz za wiele oprócz wymiany gaznika na wiekszy oraz wybebeszenia tłumika, ale nie wiem czy jest sens...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 najpierw napisz do ile obrotów sie kreci i jaka jest prędkość max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 to są blokady do dt50r z 2004r ale w rx są pewnie te same- choć modułu pewny nie jestem. ( najwiecej daje sport tłumik.) modułzwężka na kolankuzawirowacz spalinkatalizator w dyfuzorzemałe dysze offtop:kuba 195 czy ja przypdkiem u Ciebie na allegro nie kupowałem ściągacza do am6?? jest na zielonym tle ten ściągacz na aukcji .....:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 to są blokady do dt50r z 2004r ale w rx są pewnie te same- choć modułu pewny nie jestem. ( najwiecej daje sport tłumik.) modułzwężka na kolankuzawirowacz spalinkatalizator w dyfuzorzemałe dyszeofftop:kuba 195 czy ja przypdkiem u Ciebie na allegro nie kupowałem ściągacza do am6?? jest na zielonym tle ten ściągacz na aukcji .....:] Ścigacz pasuje od rometa (przynajmniej do AM4)... i kosztuje 4 zł nie 28. :bigrazz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 nie wiem jaki jest w am4 ale pokaż mi ten ściągacz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Brat odblokowywał w serwisie MX z 2003 i tam jest tylko do wybebeszenia dyfuzor i do wyjęcia guma miedzy gaźnikiem i krućcem. I moto będzie ładnie chodziło 95km/h :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 guma między gaźnikiem a krućcem?? jak to wygląda?? to blokuje jakoś otwór w krućcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Nie wiem jak to wygląda. Ja przy odbiorze sprzęta z serwisu dowiedziałem się co było robione i pan mechanik właśnie tak mi powiedział :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 sorry ale nie bede nowego tematu zakładał a moze posiadaczom minarelli to sie przyda keidyś tam: to jest karter z silnika minarelli am5. moje pytanie czy wie ktoś moze jakie tu powinno iśc łożysko?? chodzi o rozmiar i roczaj. z góry dziękuje . Aha jeszcze czy ktoś wie czy na wale są dwa jednakowe zimmeringi czy to są różne . bo ja z prawej strony znalazłem simmering o większej średnicu a w środku tuleja eby pasowało na wał- nie wiem czy to ktoś sam dorobił czy tak jest oryginalnie. http://zapodaj.net/viewer.php?id=3467DSC03780.JPG http://zapodaj.net/viewer.php?id=6717DSC03781.JPG Aha jeszcze jedna wielka ogromna prośba. czy mógłby ktoś zrobić foto końcówki wałka ze skrzyni biegów przez które przechodzą te popychacze sprzęgła. To jest ten na którym siedzi te łożysko o wymiary którego pytam. Obawiam się że te łożysko zepsuło mi troche wałek i chce zoabczyć jak on powinien wyglądać dobry i odpowiednio zabezpieczony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 sorry ale nie bede nowego tematu zakładał a moze posiadaczom minarelli to sie przyda keidyś tam:to jest karter z silnika minarelli am5. moje pytanie czy wie ktoś moze jakie tu powinno iśc łożysko?? chodzi o rozmiar i roczaj. z góry dziękuje . Aha jeszcze czy ktoś wie czy na wale są dwa jednakowe zimmeringi czy to są różne . bo ja z prawej strony znalazłem simmering o większej średnicu a w środku tuleja eby pasowało na wał- nie wiem czy to ktoś sam dorobił czy tak jest oryginalnie. http://zapodaj.net/viewer.php?id=3467DSC03780.JPG http://zapodaj.net/viewer.php?id=6717DSC03781.JPGAha jeszcze jedna wielka ogromna prośba. czy mógłby ktoś zrobić foto końcówki wałka ze skrzyni biegów przez które przechodzą te popychacze sprzęgła. To jest ten na którym siedzi te łożysko o wymiary którego pytam. Obawiam się że te łożysko zepsuło mi troche wałek i chce zoabczyć jak on powinien wyglądać dobry i odpowiednio zabezpieczony. pozdrawiam Tuleja w AM4 jest oryginalnie, w AM5 pewnie też, co do wymiarów - zewnętrzny wymiar łożyska możesz zmierzyć, a wewnętrzny - jeśli masz uszkodzony popychacz, czyli o zmniejszonej średnicy - też możesz zmierzyć, oryginalny wymiar nic nie da, chyba, że chcesz dorobić nowy, dokupić lub naprawić popychacz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 nie mam popsutego popychacza tylko wałek :) z nim głownie chodzi mi oto że na tym łożysku została taka ostra szyjka która troche poszerzyła rowek w którym siedzi zapezpieczenie zębatek na wałku i chce zobaczyć jak to powinno być. średnica wałka raczej się nie zmniejszyła. no dobra czyli z prawej struny jest tuleja- kurde ale jak są łożyska i simmereingi metrakit na mielochu to chyba oba simmeringi są jednakowe http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?p...57a40ae8c271d09 wieec sie zastyanawiałem jak to powinno oryginalnie być i czy można by zamiast tego większego simmeringa i tulei wstawić takie same z obu stron?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi