Piotrek218 Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 No wiec, na poczatku sezonu 2004 mam zamiar kupic moto o pojemnosci 125, ale niewiem jakie i w tym jest problem. Wiec bardzo prosze o rade jakie kupić. Ale oczywiscie niemoze byc za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 ale choper, enduro, scigacz? Jako ze najbardziej interesuje sie endurakami polecilbym Ci yamaszke DT 125 naprawde fajny i niezawodny motorek i nie za drogi, ewentualnie aprilia tuareg rally 125 tez jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 ile będziesz miał kasy, jaki typ motocykli lubisz, co ciebie bardziej interesuje - prędkosć czy wygoda, po jakim terenie jeździsz (tylko ulica a może i las etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 6 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 No wiec, odpowiadajac na wasze pytania, biore pod uwage chopera i scigacza.Jezdzic bede po drogach róznego typu.I niewiem dokladnie ile bede miał kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 No to juz coś wiemy :DW takim razie może coś typu Aprilia AF1 lub NSr125 - ceny jak na swoje roczniki mają bardzo przyzwoite w porównaniu do innych 125`tek. Niestety z choperkowatych niewie moge doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 6 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 MAT a mugłbys podać ceny tych motorkow :?: Bede wdzieczny to mi da do myslenia itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 hmm . . .niech pomyśle . . . NSR 125F 89 chodzą średnio po 3 tys zł, AF1 jakieś 3500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Osobiscie jakos wlasciciel NSR polecam ten motorek...swietny sprzet za przyzwoite pieniadze...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 7 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Wawrzyn15 mógł bys podać jakaś charakterystyke NSRki ,albo jakis link z informacjami na ten temat, zebym mógł zobaczyć jej osiagi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 mam troche linkow ale musze poszukac ktore sa wlasnie na temat NSR...jak znajde to wrzuce...moze jeszzce dzis wieczorem a jesli nie to jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 To sa informacje ktore ja mialem pozapisywane na temat NSR: a)Typ - 2-suwowy, chłodzony ciecz±, liczba cylindrów - 1, rodzaj rozrz±du -membrana, pojemno¶ć - 124 ccm, moc/obroty - 19,5 KW (28,5 KM)/ 10 000obr/min, rozstaw osi: 1345 mm, masa - 132 kg, prędko¶ć maksymalna - 140km/h. Silnik/ przeniesienie napędu:PojemnoĹć skokowa cm 124,8Moc maksymalna kw/KM przy obr/min 19/28-10 000Moment obrotowy Nm przy obr/min 15-8 000Średnica cylindra/skok tłoka mm 54/54Układ silnika, liczba cylindrów JednocylindrowyLiczba suwów 2Stopień sprężania 8,2GaŸnik, liczba, Ĺrednica gardzieli --------Starter ElektrycznyMoc pršdnicy/alternatora W ----Akumulator V/Ah ----Liczba biegów 6Napęd tylnego koła ŁańcuchPodwozie:Skok zawieszenia przód/tył mm 118/125Hamulec przód/tył tarczowy/tarczowyOpona przednia 100/80-17Opona tylna 130/70-17Wymiary i masy:OdległoĹć pomiędzy osiami mm 1345WysokoĹć siodełka mm 790Masa motocykla kg 132Zbiornik paliwa, pojemnoĹć l 13Osiągi:Przyspieszenie (0-100 km, sec.) 6,1 PrędkoĹć maksymalna 170 km/hZużycie paliwa l/100km 5,3 Cena:Zł (* w Euro) 18 200Ceny częĹci:Lusterko 334 złKierownica (jedna połówka) 291 złDźwignia hamulca ręcznego 85 złDźwignia sprzęgła 85 złWkład reflektora 551 złKierunkowskaz 108 złPrędkoĹciomierz 1021 złRura noĹna amortyzatora przedniego 643 złObrotomierz 573 złZbiornik paliwa 1452 złKoło przednie (bez tarczy hamulcowej i ogumienia) 1103 złTłok 374 złKomplet pierĹcieni 169 złZestaw łańcuchowy orginalny 979 złKomplet klocków do przedniego hamulca 87 złKlocki hamulcowe tylne 109 złTarcza hamulca przedniego 860 złWkład filtra powietrza 23 złTarcze cierne sprzęgła 304 złOwiewka przednia 317 złOwiewka boczna (jedna strona) 284 złZalety:-Elastyczny, niezawodny silnik-Bardzo poręczne podwozie-Bardzo dobre hamulceWady:-Wrażliwa elektronika sterująca zaworem w układzie wydechowym-Cylindra powlekanego nikasilem nie można szlifować-Nieco za mały dla bardziej rosłych osób Ja od siebie moge powiedziec tyle ze ta moca ktora podaje sie katalogow 28 koni, to jest moc tych nowych modeli (kocie oczy itp.) te starsze, czyli np tak jak moj z 89 roku maja po 34 konie, spalanie w miescie okolo 7 litrow a na trasie kolo 5 (dane o spalaniu podal mi poprzedni wlasciciel ja nie mialem okazji sprawdzic jeszcze), bardzo dynamiczny silnik powyzej 7tys. obr., do tej granicy jak kazde dwusowy rozpedza sie wolniej ale jak juz sie wkreci na ta magiczna siodemke to idzie jak burza, V-max tez od poprzedniego wlasciciela podobno 150km/h ale warto zauwazyc ze moj motorek to wersja wloska F czyli bez owiewki centralnej i bocznych na silnik, co wedlug mnie dopiero jest dobrym wynikiem...to chyba tyle...jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 No to ja dodam coś od siebie - wersja R ma vmax 170km/h i z tego co pamiętam to troszeczke więcej tych koników (chyba 32) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesiek Opublikowano 8 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2003 z chopperow 125 to ja moge polecic suzuki gn 125 bardzo przyjemny motorek ma 12 KM jesli cie to zadowala,przyjemnie sie prowadzi,lekki jest,zwinny itd.Tylko predkosc max jest troche niska bo 105 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 9 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2003 Tylko predkosc max jest troche niska bo 105 km/h. Nie za niska :!: Ja sobie nie życzę aby on jechał szybciej ode mnie :!: :) :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 9 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2003 Seba niemartw sie, jako kolega poczekam na ciebie i niebede tak jak ty, na lewym pasie ile wlezie grzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi