Skocz do zawartości

ARLEN NESS - dobrze kupiłem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Skusiłem się na dobrą markę. Ale teraz mam pewien dylemat.

Mianowicie kupiłem Arlen Ness LJ-647-ANM, numer artykułu: 1511 (dane z metki).

Foto1

Jakościowo wyśmienita. Problem polega na tym, że kurtka nie ma żadnych wywietrzników ani membran w oklicach pach ani na rękawach.

Natomiast wewnątrz kurta ma coś w rodzaju ocieplenia (choć nie wiem co to jest bo nie znam się na temacie). Pod siateczką jest bardzo cieniutka wartswa czegoś białego. Niestety nie wypinana.

Foto2

Foto3

W kurtce nie jest jakoś strasznie gorąco ale szczególnej wentylacji również nie czuję. I tu moje pytanie:

Czy to jest najzwyklejsza kurtka motocyklowa (a Arlen po prostu szyje w takiej technologii) czy kupiłem coś jesiennego? Bo jeśli tak - poszukam czegoś innego jako że jeżdzę głównie latem. Z góry dzięki za odpowiedź.

O takie rzeczy to lepiej pytać przed zakupem. Zobacz do materiałów, katalogu etc. co producent pisze o tej kurtce, do czego ona jest.

Ile kosztuje logo AN na tej kurtce?

Kurtkę kupiłem na motobajzlu ta tam wiadomo... sprzedawca opyli kask górniczy wmawiając że to SHOEI jesli tylko trafi się frajer. A informacji w sieci nie znalazłem bo to nie jest model z tego roku i nie ma go już na stronie producenta. Stąd moje pytanie tutaj... liczę, że znajdzie się ktoś kto się zna.

Ja Ci moge tylko powiedziec, ze w moim beriku nie ma tego czego bialego :)

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017