Skocz do zawartości

Opona w Kawasaki ER-5 2001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupilem miesiac temu Kawe ER5 z 2001 roku. Motor przez cala zime siedzial na flaku na tylnim kole i zrobily sie na nim drobne przeciecia przy feldze.

Zdjecia w :

http://bikepics.com/members/ekim1/01er5/

Myslicie ze jazda na takiej oponie jest niebezpieczna? Nie rozpedzam sie do wiecej niz 120.

Czekam na sugestie, bo nie wiem czy zainwestowac w paliwo czy opone :icon_twisted:

Ekim napisał:

Witam,

kupilem miesiac temu Kawe ER5 z 2001 roku. Motor przez cala zime siedzial na flaku na tylnim kole i zrobily sie na nim drobne przeciecia przy feldze.

Zdjecia w :

Myslicie ze jazda na takiej oponie jest niebezpieczna? Nie rozpedzam sie do wiecej niz 120.

Czekam na sugestie, bo nie wiem czy zainwestowac w paliwo czy opone :biggrin:

zdecydowanie radzę zainwestować w opone, bo przecież bezpieczeństwo iest najważniejsze , a oponka w takim stanie go nie daje wcale, więc należy ją zmienić od razu, możesz zawsze kupić używkę w dobrym stanie ale czy warto to zależy już od tej opony,

na paliwo to kasa przecież musi się znaleźć oprócz takich wydatków :clap:

Pablo-Kamikaze napisał:

zdecydowanie radzę zainwestować w opone, bo przecież bezpieczeństwo iest najważniejsze , a oponka w takim stanie go nie daje wcale, więc należy ją zmienić od razu, możesz zawsze kupić używkę w dobrym stanie ale czy warto to zależy już od tej opony,

na paliwo to kasa przecież musi się znaleźć oprócz takich wydatków :bigrazz:

Wymień oponę jest do niczego. Mozesz ja spalic na złocie. :crossy:

:buttrock:

Ekim napisał:

Czekam na sugestie, bo nie wiem czy zainwestowac w paliwo czy opone :clap:

Opona do Twojego moto kosztuje u nas około 360PLN, musisz sam sobie odpowiedzieć ile jest dla Ciebie warte Twoje zdrowie i święty spokój

Widzę zatem że trzeba zacząć składać na oponkę :) . Szkoda, miałem nadzieje że takie "delikatne" rysy nie będą wpływały na bezpieczeństwo, w końcu została naruszona jedynie wierzchnia warstwa.

Dzieki za pomoc

Ekim napisał:

Witam,

Zdjecia w :

Czekam na sugestie, bo nie wiem czy zainwestowac w paliwo czy opone :crossy:

Widze ze posiadasz er5 tez mam takiego tylko starszy rocznik nie wiesz moze gdzie moge dostac uzywany obrotomierz do niego???bo moj jest jakis walniety i nie chodzi

mikuch87 napisał:

Widze ze posiadasz er5 tez mam takiego tylko starszy rocznik nie wiesz moze gdzie moge dostac uzywany obrotomierz do niego???bo moj jest jakis walniety i nie chodzi

kolego nie wiem od kiedy się interesujesz moto i jak się znasz, ale obrotomierz prawdopodobnie możesz mieć ok winna może być także linka albo ślimak - sprawdź najpierw dokładnie a potem zakup to co trzeba, a nie żebyś miał dwa dobre obrotomierze a i tak żaden nie będzie działał :lalag:

Ekim napisał:

Widzę zatem że trzeba zacząć składać na oponkę :eek: . Szkoda, miałem nadzieje że takie "delikatne" rysy nie będą wpływały na bezpieczeństwo, w końcu została naruszona jedynie wierzchnia warstwa.

Dzieki za pomoc

niestety to nie rysy jak to ująłeś tylko poważne pękniecia, w oponie nie masz nawet dętki (co i tak nie ma nic do rzeczy :wink: ), więc jak Ci strzeli w którymś miejscu to będzie nie zaciekawie