damek0007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 hej:) mam takie pytanie...jak to jest ze sprzedażą moto? podobno nie mogę go sprzedaż za wieksza cene niż kupiłem przez pół roku od rejstracji bo inaczej bedę coś płacił do użedu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Podatek dochodowy od wzbogacenia Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 hej:) mam takie pytanie...jak to jest ze sprzedażą moto? podobno nie mogę go sprzedaż za wieksza cene niż kupiłem przez pół roku od rejstracji bo inaczej bedę coś płacił do użedu ? Nie że nie możesz, tylko przed upływem pół roku będziesz musiał zapłacić podatek jak wspomniał Artur od wzbogacenia. Po upływie 6 miesięcy od nabycia pojazdu jesteś zwolniony od tego podatku. Wiesz możęsz jeszcze sprzedać moto za 6 tyś a na umowie napisać 3, czyli może nawet mniej niż dałeś. Wtedy sprzedasz go po kosztach i nikt nie będzie niczego dochodził. Tylko z tą niekorzyścią dla ciebie, że według urzędu będziesz miał mniej pieniędzy, na kupno np moto za 10 tyś, bo skąd wziąłeś te 7 tyś?? Ale podatek wynosi tylko 2% od róznicy zakupu i sprzedaży więc jest to nie wiele, a po co niepotrzebne problemy. Pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Wpisz cenę 200 niższą od tej za którą ty kupiłeś i po kłopocie! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ponadto cena musi się zgadzać z tabelą Eurotax (inaczej sami policzą Tobie podatek od takiej wartości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ponadto cena musi się zgadzać z tabelą Eurotax (inaczej sami policzą Tobie podatek od takiej wartości). Naszczęście nie wszędzie to stosują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi