Skocz do zawartości

Temperatura pracy klocków hamulcowych

magneto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

jaka może być tempetarura pracy klocków hamulcowych w dwutłoczkowym zacisku, na jedna tarcze 280mm?

może z góry powiem o co chodzi:

kupiłem okazyjnie oryginalne, nowe klocki FERODO PLATINUM SERIES do swojej NS1. jak sie jednak okazalo, klocki te nie sa na prawa, lecz na lewa tarcze, przez co po prosstu krótko mówiac nie pasują.

chodzi o to, by pewien element, zapewniający trzymanie się klocka w zacisku, przespawać z jednej strony na drugą, i wtedy wszystko byłoby cacy. tylko jeden element bedacy okolo jednego centymetra od okladziny, i to na jednym klocku.

obawiam sie jednak, czy wytrzyma to mocowanie okładziny klocka do jego metalowej części...

doskonale zdaje sobie sprawe, ze nigdy nie bede mial zapewnionej 100% gwarancji bezpieczenstwa, ale zalezy mi na zminimalizowaniu tego pewnego ryzyka... :flesje:

czy ma to sens??

odrazu dam moze zdjecie, to sa dokladnie moje klocki i pokazane co chce zrobic.

http://img151.imageshack.us/img151/7079/2079853401cv9.jpg

pzdr:)

Edytowane przez magneto

Bo motor ma jedna tarcze dltego wymienia jedne klocki ale zamiast klocków do prawego zacisku kupił do lewego i teraz nie pasuja. Magneto a nie mozesz ich odmienic w sklepie??? Bo taka operacja jest ryzykowna. Albo sprzedaj je na allegro i kup takie jak powinny byc.

Pozdrawiam

ja te klocki okazyjnie kupilem za 50zł na allegro i do tego odbior osobisty. one normalnie kosztuje dwa razy tyle, i stad chce zrobic taki manewr...

pzdr:)

Powiem jedno

KAMIKADZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :biggrin: :icon_mrgreen: :crossy: :biggrin: