Vasyl Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam!Niedawno kupiłem Aprilie AF1 50ccm 1990r. Przyszedł czas na wymiane oleju w skrzyni i w dozowniku ale problem w tym ze nie wiem jakie oleje stosowac. Z innych tematów dowiedziałem się ze do skrzyni najlepszy jest Motul Transoil Expert półsyntetyk 10w40 ale co lać do dozownika. Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ze strony Castrola : R2 RACINGBIKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Wcześniej na jakim oleju jeździł właściciel? Skoro było w porządku sugeruje dalej na takim jeździć. Lub wspomniany R2 lub Motul 510/800 ten drugi jest sporo droższy 55zł R2 34 zł. Przynajmniej u mnie. Każdy olej przeznaczony do mieszanki będzie dobry, za wyjątkiem Mixolu czy orlenowskiego syntetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) jestem pierwszym właścicielem w polsce. Koleś który go sprowadzil nie wiedzial na jakim oleju byl jezdzony. Do dozownika musi być syntetyczny? Edytowane 17 Czerwca 2007 przez Vasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Nie musi, ale ja bym nie lał innego niż syntetyk czy pół syntetyk. R2/motul 510 kup jeden z nich. Cena ok 30 zł a na pewno złe nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Midland 2t tani i dobry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Różne były opinie na temat tego oleju, jedni go chwalili drudzy wręcz przeciwnie. Osobiście nie zalałbym motoru czymś do czego mam jakieś wątpliwości a bo zaoszczędzę 10 zł...dla mnie bez sensu. Nie twierdzę że ten olej jest do kitu totalnie, ale jeśli nie mam pewności to wolę kupić coś sprawdzonej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubadandy Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Do przekładni najlepszy motul:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 To ja jeszcze zapytam:1. jaki konkretnie olej do skrzyni się leje? w miarę dobry i nie bardzo drogi.2. w minarelli 3-biegowym ( w więcej pewnie też ) jest łańcuszek sprzęgłowy? czy jak to jest? bo coś mi stuka od strony sprzęgła (na wolnych najbardziej) i jeżeli jest łańcuszek, to chyba on. Z góry dzięki za odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 NIe ma tam lancuszka, chlopie to nie wsk:D Jezeli masz stuki ze strony sprzegla to prawdopodnie zuzyte lozysko walka sprzeglowego, zuzyte tryby sprzegla i bardzo duzy luz tolerancyjny. Wiecej przyczyn nie przychodzi mi do glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dla pewności zapytałem, bo wcześniej do czynienia miałem tylko z silnikiem Jawki i Charta :D ale nic.. trzeba będzie rozebrać i zobaczyć, dzięki :crossy: A jak z tym olejem do silnika? jaki będzie w miarę dobry i nie za drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi