Wiertara Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jak dla mnie ta cała dyskusja to jest o kant dupy potłuc. Silniki te same, a w przypadku 50ccm w 2T to wszystko zależy od egzemplarzu na jaki się trafi... Co do tych skrzyń to ja nie wiem skąd wy macie takie informacje. Mój kolega ma Aprilie z 1994 i ma 6 biegów. Jeżeli się umie ocenić czy motor jest w dobrym stanie to nie ma to znaczenia czy jest to Rx, czy Rs czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Z tym sypaniem silnikow w apriliach to chyba jakas bajka... Syn znajomego ma aprilie rx 50 z am5 i ten silnik nie chce sie dojechac, znajomy nim jezdzil po poligonach itd wcale go nie oszczedzajac tylko ciagle pelna faja, pozniej przez kolejne wakacje silnik ten sluzyl w motorynce pony a teraz znow jest w ramie aprili i silnik dalej chodzi a minely juz chyba z 3 lata ostrego katowania. Co prawda kompresja jest juz na niskim poziomie ale silnik dalej pali z kopa, rozpedza sie na kazdym biegu itp i dalej chodzi i zapewne bedzie chodzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Powiem tak : Te silniki są wytrzymałe ALE W PEŁNI ORGINALNE !!!.Ktoś zmienia cylinder gaźnik nie robiąc nic z wałem i łożyskami to napewno sie posypie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 jest to Rx, czy Rs czy coś innego.To zes teraz dowalil to juz trzeba bylo porwnac z TZr albo z Rieju jakims a nie rx z rs no by cie twoja byla:|W tym segmecie to juz akurat co ci sie bardziej podoba i czego jestes fanem.bo wiekszosc scigalek 50cmm ma ten sam silnik.Am6 to wytrzymale silniki tak jak i 5.jak chcesz to bierz jezeli nic lepszego nieznalazles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Z tym sypaniem silnikow w apriliach to chyba jakas bajka... Syn znajomego ma aprilie rx 50 z am5 i ten silnik nie chce sie dojechac, znajomy nim jezdzil po poligonach itd wcale go nie oszczedzajac tylko ciagle pelna faja, pozniej przez kolejne wakacje silnik ten sluzyl w motorynce pony a teraz znow jest w ramie aprili i silnik dalej chodzi a minely juz chyba z 3 lata ostrego katowania. Co prawda kompresja jest juz na niskim poziomie ale silnik dalej pali z kopa, rozpedza sie na kazdym biegu itp i dalej chodzi i zapewne bedzie chodzil. moze ma servisówke do silnika am5?? ( na kompa fiszki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
api Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ja mialem Suzuki Ts z silnikiem rv4l, stary silniczek ale bardzo zywotny. Sprzeglo sie mi sypalo, caly czas sie slizgalo, ale jak juz je zrobilem to zapi..... nawet ladnie. :), no ale tlok walnol. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi