Gawron Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 znaczy sie jakbym kupowal to nic bym nie dokladal :D Ale to jeszcze nic nie wiadomo bo jak dalej ten KTM nie bedize jechal tak jak ma jechac to nie biore ;Pej ale ten KTM jest warty w tym momencie góra 1500zł!! Ja swojego ktory był 100% sprawny i wyglądał o niebo lepiej, był młodszy i co najwazniejsze miał homologacje i był zarejestrowany pusciłem za 3100zł Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) ok spoko :banghead: Dlatego nie kupowalem :banghead: ale teraz zastanwiam sie nad ta DT 125 ... co myslicie ?? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2848323 dodam ze jest nie ubezpiecona tz nie oplacaona ... :P brak swiatel .... jak na zdjeciach widac kierunkow :banghead: ale gosciu mowi ze wszystko da sie zrobic ... i mysle ze jak zejdzie troche z ceny to moglbym wzisac ;) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez rybex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 ok spoko :) Dlatego nie kupowalem :) ale teraz zastanwiam sie nad ta DT 125 ... co myslicie ?? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2848323dodam ze jest nie ubezpiecona tz nie oplacaona ... ;) brak swiatel .... jak na zdjeciach widac kierunkow ;) ale gosciu mowi ze wszystko da sie zrobic ... i mysle ze jak zejdzie troche z ceny to moglbym wzisac ;)Czysto teoretycznie nie mozesz kupic pojazdu bez OC - nie przerejestruja Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Czysto teoretycznie nie mozesz kupic pojazdu bez OC - nie przerejestruja Ci Oczywiście że może. Jeśli poprzedni właściciel nie opłacał składek, kupujący od reazu po zakupie ubezpiecza pojazd i rejestruje. Za okres bez ubezpieczenia odpowiada poprzedni właściciel bo był na niego. Juz to przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Oczywiście że może. Jeśli poprzedni właściciel nie opłacał składek, kupujący od reazu po zakupie ubezpiecza pojazd i rejestruje. Za okres bez ubezpieczenia odpowiada poprzedni właściciel bo był na niego. Juz to przerabiałem. Dlatego napisalem czysto teoretycznie. Nie kazdy zaklad chce ubezpieczyc cos co w dowodzie rejestracyjnym nie widnieje jako twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 czyli podsumowywujac moge go kupic :biggrin: ?? a w ogolnosci to co onim myslicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 jak gosc nie płacił OC to jak kupisz to podpisz umowe na tydzień pozniej np bo musisz zawrzec polise dokładnie w tym dniu co jest data na umowie. Inaczej są surowe kary. CZy pojazd stoi i czy lezy w szopie jak jest zarejestrowany to OC musi być płacone :biggrin: takie czasy :/Kolo od ktorego ja kupiłem jak ubezpieczyłem moto to wyrok na niego jak sie okazało wydałem bo PZU odrazu powadomoiło kogos tam ze on przez 2 lata nie płacił OC a pojazd był zarejestrowany. To była kwota zędu kilku tysięcy zł... Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 a jak umowe napisze na ten i na ten dzien to musze w ten sam dzien przerejestrowywac czy jak ?? :) bo nie rozumiem za bardzo :P ... motor jest nie oplacany nie wiem czemu ... i wogole :) ale moze go wezme :D wiec doradzcie co mam robic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 a jak umowe napisze na ten i na ten dzien to musze w ten sam dzien przerejestrowywac czy jak ?? :icon_twisted: bo nie rozumiem za bardzo :P ... motor jest nie oplacany nie wiem czemu ... i wogole :) ale moze go wezme :D wiec doradzcie co mam robic ;)tam kiedy go zarejestrujesz to niewazne. Ważne jest to zebyś w dzień napisany na umowie poszedł do np PZU i zawarł nową polise ubezpiecznia OC i zapłacił. A potem jak przerejestrujesz juz (o ile jest wogole do tego komplet dokumentów) to idziesz znów do tej samej ubezpieczalni i wypisują CI nową polise z nowymi danymi czyli z nowymi nr tablicy rejestracyjnej. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 ok Gawron wielkie dzieki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 a ja tam w tym moto nie widze rewelacji i wydaje mi sie ze interesu na tym nie zrobisz, po pierwsze moto ma juz swoje lata bo to rocznik '90 i malo kto na takie patrzy i bedzie ci ciezko sprzedac a po drugie troche trzeba do niego dolozyc a za te pieniadze kupi sie juz jakis rocznik '96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi