Skocz do zawartości

gs 500

konczu84
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem tego rodzaju przed zima robilem kompletny serwis mojej suzi teraz pierwszy dzien ja odpalilem i co sie okazlo zgasla mi podczas jazdy a pozniej juz skurczybyka nie szlo odpalic ponownie i co jakis czas strzelalo mi z rury wydechowej jak z wyrzutni rakiet kalibru anty pancerego co moze sie dziac ??

mam problem tego rodzaju przed zima robilem kompletny serwis mojej suzi teraz pierwszy dzien ja odpalilem i co sie okazlo zgasla mi podczas jazdy a pozniej juz skurczybyka nie szlo odpalic ponownie i co jakis czas strzelalo mi z rury wydechowej jak z wyrzutni rakiet kalibru anty pancerego co moze sie dziac ??

opis dokładnie taki jak mojego gs 1000, też robiłem remont przez zimę tylko głowicy i objaw był taki sam strzelał z rur jak z armaty jak nigdy. Długo szukałem przyczyny , w sumie dzięki temu forum znalazłem , okazało się że mam podparte wszystkie zawory , podczas remontu głowicy były docierane gniazda zaworów przez co zmniejszył się luz na zaworach o 0,15mm , można to łatwo sprawdzić , trzeba tylko wykręcić świece i sprawdzić jakie ma spręzanie (kompresję) , u mnie nie było praktycznie wcale 0,5atmosfery , po dopasowaniu płytek na kieliszkach wszystko wrociło do normy. sprawdźił bym to w pierwszej kolejności ponieważ można zrobić to samemu, być może to jest to , przyczyn może być wiele,

Generalnie odnazlem sam przyczyne a problem tkwil w tym ze swiece byly zajechane na maksa dzis wymienilem na noweczki i palijak zloto na otyk i smiga bez zarzutow puki co a co do kompletnego serwisu to byl robiony przed zima wiec jaki byl sens rozgrzebywac wszystko z powrotem skoro nie byl jezdzony przez zime