asersan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 dziś stałem sie posiadaczem ( jeszcze nie wiem czy szczęśliwym ) TDMy 850 z 2001 robku.to moje pierwsze moto. po zakupie przeprowdzałem go do siebie i przy okazji zrobiłem kilkadziesiąt km. na początu wrażenie bardzo dziwne, siedzi sie wyskoko, na wszystkich patrzy sie z góry, ale po pewnym czasie przyzwycziłem sie. samo prowadzenie jest dość przyjemne, silnik idalanie (jak dla mnie) reaguje na gaz. Jazda po zakętach jest przyjemna tylko w połowie, w połowie bo lepiej zbiera mi sie zakręt w prawo niż w lewo, czy to normalne? czy też tak macie, bądź mieliście na początku? moto jak na swój wiek ma bardzo mały przebieg (13000) nie sądze aby licznik był cofany. mam jednak pytania związane z tym przebiegiem, niestety nie znam historii moto wiec proszę szanownych kolegów o kilka wskazówek. co ile km zmienia sie olej i filtr w tdm? to samo z zesawem napędowym, choć na moje oko jest w stanie średnimczy warto wymieniać płyn chłodzniczy i hamulcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Kiedyś jechałem moto, który w lewo kładł się sam, a w prawo trzeba było go gwałcić i zmuszać do wejścia w zakręt... krzywa rama... Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...m850/tdm850.htm a co do składania sie w winklu to ja do dziś wole te w lewo :notworthy: choć juz jako takiej róznicy mi to nie robi :icon_biggrin: Gratuluje zakupu i oby służył jak najlepiej , a i oby kierowcy rozumu nie brakowało za sterem :lalag: Pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 cezsek, nie sądzę żeby była krzywa rama, wydaje mi sie że to jakiś lęk który zniknie wraz z przejachanymi km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 to jakiś lęk który zniknie wraz z przejachanymi kmNo to całe szczęście... powodzenia. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronx Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 też tak miałem z początku z tymi zakrętami :icon_biggrin: , minie z nabranym doświadczeniem , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 :icon_biggrin: a już sie bałem że to tylko ja taki cykor :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 jesli geometria motocykla jest ok, to norma, ze lewe lub prawe zakręty mogą nie wychodzić, taka blokada psychiczna, ja do tej pory wolę prawe zakręty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 lek w lewym bierze sie z tgo że jadąc po prawej stronie mam mniej miejsca, poprostu musz esie tego nauczyć :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ja wole lewe zakrety bo wiecej widac i mozna sie lepiej zlozyc, zreszta zawsze sobie na rondzie cwicze, jak jest maly ruch to walne ze 3 koleczka. Tylko ludzie jakos tak dziwnie na mnie patrza :rolleyes: . Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi