Skocz do zawartości

spawany dekiel w miejscu sforznia pomiędzy rozrusz a kołem zamach... hornet600

tombrider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

hornet 600

Czy dekiel spawany w miejscu, gdzie wchodzi w niego sforzeń kołek zębatych pomiedzy rozrusznikiem a kołem zamachowym jest niebezpieczny: tzn czy spaw może puścić i coś się ukruszy?

Jaka mogła być przyczyna pęknięcia dekla, jakieś spuchnięcie od utlenienia?

p6090347yk6.jpg

pozdrawiam

Edytowane przez tombrider

Jeżeli możesz więcej zdjęć umieścić.

Może to powstało w wyniku montażu przez laika - ktoś walną młotkiem nakładając dekiel lub montując rozrusznik. Jeżeli jest w tej chwili dobrze - to nie przejmuj się - co się może stać? jeżeli spaw puści co jest mało prawdopodobne to cóż....do obiegu oleju nic się nie dostanie bo masz sitko na smoku pompy paliwa - najwyżej parę drobinek - jeżeli takie w ogóle będą spadną w miskę olejową. Spoko...

Przecież jak nawet walnie to zaraz będziesz o tym wiedział bo rozrusznik nie będzie działał.

http://img487.imageshack.us/img487/5283/p6090350xk6.jpg

w sumie to nie wiem co tam jest dospawane, ale niewidoczna część sforznia na całej wysokości jest oryginalna, a obecnie dodatkowo trzeba go, wychodzi na to, troche rozwiecić bo jest za ciasny.

A strach o to żeby nie zablokowało silnika przypadkiem, jak odpadnie i podejdzie pod koło zamachowe,

P.S. jak dla mnie to całkiem wyraźne zdjęcia

pozdro

Edytowane przez tombrider

Pierwsze zdjęcie było nie tyle niewyraźne co nieczytelne.

Jak rozumiem, dospawany element to gniazdo sworznia.

Tak na zdrowy rozum to skoro gniazdo się wyrwało to pewnie działają tam konkretne siły. Spaw wygląda na słaby, ja na pewno nie ryzykowałbym pozostawienia tego w tym stanie, zwłaszcza że w pobliżu są elementy wirujące.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...