tombrider Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, hornet 600Czy dekiel spawany w miejscu, gdzie wchodzi w niego sforzeń kołek zębatych pomiedzy rozrusznikiem a kołem zamachowym jest niebezpieczny: tzn czy spaw może puścić i coś się ukruszy? Jaka mogła być przyczyna pęknięcia dekla, jakieś spuchnięcie od utlenienia? pozdrawiam Edytowane 9 Czerwca 2007 przez tombrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jeżeli możesz więcej zdjęć umieścić. Może to powstało w wyniku montażu przez laika - ktoś walną młotkiem nakładając dekiel lub montując rozrusznik. Jeżeli jest w tej chwili dobrze - to nie przejmuj się - co się może stać? jeżeli spaw puści co jest mało prawdopodobne to cóż....do obiegu oleju nic się nie dostanie bo masz sitko na smoku pompy paliwa - najwyżej parę drobinek - jeżeli takie w ogóle będą spadną w miskę olejową. Spoko... Przecież jak nawet walnie to zaraz będziesz o tym wiedział bo rozrusznik nie będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Fakt, zdjęcie niezbyt wyraźne. Mnie martwiłoby nie tyle miejsce pęknięcia co jakość tego spawu, po mojemu to się ledwie trzyma. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrider Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) http://img487.imageshack.us/img487/5283/p6090350xk6.jpg w sumie to nie wiem co tam jest dospawane, ale niewidoczna część sforznia na całej wysokości jest oryginalna, a obecnie dodatkowo trzeba go, wychodzi na to, troche rozwiecić bo jest za ciasny. A strach o to żeby nie zablokowało silnika przypadkiem, jak odpadnie i podejdzie pod koło zamachowe, P.S. jak dla mnie to całkiem wyraźne zdjęcia pozdro Edytowane 10 Czerwca 2007 przez tombrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Pierwsze zdjęcie było nie tyle niewyraźne co nieczytelne. Jak rozumiem, dospawany element to gniazdo sworznia. Tak na zdrowy rozum to skoro gniazdo się wyrwało to pewnie działają tam konkretne siły. Spaw wygląda na słaby, ja na pewno nie ryzykowałbym pozostawienia tego w tym stanie, zwłaszcza że w pobliżu są elementy wirujące. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 polukaj za nowym deklem ;) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi