mati1411 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Tak, oczywiście prostuje. Żeby tego uniknąć, należy stosować przeciwskręt. Akurat wtedy przeciwskręt by mi juz nie pomógł bo zszedłem na podnóżek (cholernie było ciasno) ale na codzień oczywiście korzystam, korzystam nie raz juz w sumie uratował dupsko kiedy zkręt okazywał sie ostrzejszy niz myślałem. popey w dziale "szkołą jazdty itp." jest cały mega wątek poświecony przeciwskrętowi wiec poczytaj sobie troszke ;-) Edytowane 18 Czerwca 2007 przez mati1411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dartforder Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam!Chyba juz ponad 600km mi peklo na maszynie i raczej wciaz mam obawy co do szybkiego pokonywania zakretow, jakis mam strach przed sporym pochyleniem sie. Jak jade w zakrecie np. spore rondo to czasem mam wrazenie jakby tyl "uciekl" mi minimalnie. Czy to wtedy moto wchodzi w ta optymalna pozycje, czy lekki uslizg, czy to moja wyobraznia plata mi zarty? Mieliscie cos takiego?pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Czolem! Czasami jak szybko wjezdzam na rondo, tak ze nie zdaze zredukowac przed nim na odpowiedni bieg i wysprzeglam juz na rondzie, to potrafi mi dupa ujechac lekko, ale to juz ekstremalna sytuacja... Duzo czesciej czuje, jak caly motocykl ucieka mi do zewnetrznej na rondzie, gdy troche zbyt poszarzuje i oba kola uslizguja sie w koleinie, ktore czesto niestety na rondach sa. Moze to faktycznie brak doswiadczenia i wyobraznia Twoja, a moze masz cos nie teges z tylnym lozyskiem kola? Zobacz, czy nie masz na nim luzow :icon_twisted:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi