truwcio Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 mam problem z silnikiemtroszke w nim cos puka na wolnych tak samo jak na szykich obrotach tyle ze na szybkich szybciej tak jak by tlok w cos uderzalznika to pukanie kiedy nacisnie sie sprzeglo ktos ma jakies moze doswiadczenia z takowym pukaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 zużyty kosz sprzegłowy/tarcze sprzęgła. może być szumienie spowodowane zużytym lożyskiem pod wałkiem od przęgła, bez rozebrania nic nie dobradzimy, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 niestety trzeba rozebrać sprzeglo, zgadzam sie z Kubą i tez mysle ze to zuzyte łozysko. pzdr :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin962 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 chłopaki mają racje :bigrazz: bez rozebrania silnika nie dojdziesz co to chyba ze ktoś miał ten sam problem wcześniej i już go zlikwidował :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 W tym silniku zawsze stuka sprzeglo. Ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 W tym silniku zawsze stuka sprzeglo. Ten typ tak ma. W silnikach Cagivy też tak stuka. Pytałem różnych ludzi, którzy latają na Cagivach i u wszystkich tak samo stuka. Tak więc może popytaj jakiś użytkowników derbi czy im tak stuka, czy nie i dopiero wtedy zabierz się za ewentualną rozbiórkę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Nie chcę zakładać nowego tematu więc pisze najpierw tu ;] Nie za chu** nie chce moja ślicznotka palić z rozrusznika zroobiłem rozrusznik .. wszystko smiga .. na popych za pierwszym odpali natomiast na rozrusznik za cholere nie chce :icon_mrgreen:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Nie chcę zakładać nowego tematu więc pisze najpierw tu ;] Nie za chu** nie chce moja ślicznotka palić z rozrusznika zroobiłem rozrusznik .. wszystko smiga .. na popych za pierwszym odpali natomiast na rozrusznik za cholere nie chce :icon_mrgreen:( Sprawdź aku, skorzystaj z wyszukiwarki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Przeglądałem tematy i nic nie znalazłem ;] i dlatego napisałem to tutaj Akumulator sprawny , rozrusznik normalnie kręcitylko nie chce załapać .. a tym textem "skorzystaj z wyszukiwarki" nic nie wniosłeś do tematu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Sprawdz szczotki rozrusznika, wymien swiece, wyczysc gaznik.Jak podepniesz prostownik do aku i moto zapali to juz wiesz co jest do wymiany.elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Kwiatek no właśnie szczotki mam nowe ale ... dorabiane będzie to chodzić czy nie bardzo ? Dorabiane są bodajże od MZ ;] Bo tam są strasznie malutkie i nigdzie nie mogłem dostać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja dorabialem do swojego rozrusznika szczotki od wiertarki BOSH :D i chodzilo (pomijajac fakt ze pekl mi na pol ten trybik co zazebia sie z silnikiem i musialem kupic nowy rozrusznik)U mnie byly jeszcze takie jaja, ze uzwojenie sie nadpalilo czy cos i niby rozrusznik krecil a nie bylo iskry - musialem go przezwoic. Zrob test - wkrec jakas swiece w glowice, tak zeby bylo sprezenie i dopiero sprawdz czy na tej wlasciwej jest iskra - chyba nie zamotalem i wiesz o co chodzi :DJeszcze mi przyszlo takie cos do glowy - potraktuj komutator papierem sciernym 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Kwiatek co do iskry .. jest i to nawet fajna traktowałem go papierem ściernym :D ale ja myślałem ze albo szczotki albo gaźnikszczotki odpadają skoro mówisz ze dorabiałeś i gra .. więc musze przejrzeć go .. ale swoją drogą , jakby to był gaźnik to nie paliłby też z popychu,a on łapie za pierwszym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja stawiam na to, ze aku za słabe. Masz miernik? Podlacz go do aku i nacisnij rozrusznik ;] bedzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Kwiatek dzięki za pomoc .. poomogło ;PNowa świeca + przeczyszczenie gaźnika + filtr iiii ... zagadał ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi