pablo70 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam! Mam problem, mianowicie klekoce wałek rozrządu w przedniej glowicy.Jest on łożyskowany ślizgowo między glowicą , a jej pokrywą.Chciałbym wiedzieć czy wymiana lub regeneracja tego wałka przyniesie poprawę, czy też należy też wymienić (zregenerować) głowicę wraz z pokrywą.Jeśli ktoś miał podobną sytuację w VX lub Intruderze prosiłbym o radę. Cytuj DESMOBSESSION www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie mam Intruza, ale moge ci powiedziec ze bardziej prawdopodobne jest wyrobienie sie podstaw walka niz jego samego ( tu alu, a tam stal ), trzeba wyjac i pomierzyc. No i w razie wyrobienia podstaw to raczej wymiana glowicy cie czeka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo70 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Adam, - mnie też logika podpowiada tylko takie rozwiązanie, ale zasięgam języka tu i ówdzie, i okazuje się że wbrew pozorom wcale nie musi tak być.Pan z PolandPosition sugerował że częściej bywa właśnie na odwrót, ale też nie był mi w staniena 100% precyzyjnie odpowiedzieć , dlatego też liczyłem na wypowiedź kogoś, kto miał z tym kontaktpowiedzmy "organoleptyczny" Cytuj DESMOBSESSION www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Najlepiej sprawdź w serwisówce jaka powinna być średnica, następnie mikrometr do ręki i zmierz wałek. Jak wymiar trzyma normy to znaczy że gniazdo wyrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdivx800 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Siemka pablo mam ten sam problem dokładnie ten sam i zabieram sie do szukania części będę robił remont generalny i wiesz najciekawsze jest to że szacuje go na około 2000 zł czyli łańcuszki rozrządu sztuk 2 = 500zł tłoki + pierścienie itd. i mam nadzieje że to przyniesie poprawę a jak gniazdo poleciało no to o nowy silnik sie postaram ale to już wtedy tylko praca w górnej części silnika mnie czeka :buttrock:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi