enduro_boy Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2003 I o to mi chodziło. Wielkie dzięki Samson. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Nie ma za co. Patenciarskich pomyslow co do mtxa mam pelno :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2003 To może wiesz gdzie znajde owiewke na chłodnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 1 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Musze Ci powiedzieć samson, że przepłaciłeś. Kupiłem dzisiaj poduszke na taboret za jedyne 4.5zł Kupiłem jeszcze spray mobila do filtrów. Jutro biore się do roboty. Wyczyszcze gaźnik i wymienie filtr. Jak to nie pomoże to się wkurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 1 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Co do owiewki na chlodnice: sproboj na ebay.de. Niestety musisz znac chociaz troche niemiecki. Ja kilka dni temu kupilem przednie swiatlo do GS'a za 20 EUR - kase wyslalem zwyklym listem. Kurde, szkoda ze przeplacilem, a myslalem ze 8 PLN to tanio :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 1 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Kurde, szkoda ze przeplacilem, a myslalem ze 8 PLN to tanio jak czytalem tego posta to sobie od razu pomyslelm ja cie co za koles ?!! dal 8 zł za poduszke ?!!! A ty enduro_boy tez nie masz sie czym chwalic wystarczylo isc do jakiegos sklepu tapicerkiego ikupic kawalek takiej gapki napewno bys dal taniej:D A co do owiewki? tak? o owiewke chodzilo? zawsze mozna samemu poeksperymentowac z wluknem szklanym... Nie wiem czy bedzie taniej ale sie nigdzie nei naszukasz i zrobisz to co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 1 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Jak juz przechodzimy do takich warsztatowych rozmow to oczywiscie mozna porzyczyc od kogos taka owiewke, zrobic odlew w gipsie, potem zabawa z odlewaniem i mozna prowadzic masowa produkcje, ale po co? :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 mozna porzyczyc od kogos taka owiewke, zrobic odlew w gipsie, potem zabawa z odlewaniem i mozna prowadzic masowa produkcje, ale po co? No wlasnei wlasnie... mam takie male pytanko chcialem z kumplem zrobic kilka kopii owiewek i jeszce kufer (wszystko bylo z włukna szklanego - tzn z kompozytu z tym wluknem:) i nie wiemy jak zrobic taka matrye to sie odlewa w gipsie? a pozniej rozumiem ze tylko nakladasz mate szklana i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 No wlasnei wlasnie... mam takie male pytanko chcialem z kumplem zrobic kilka kopii owiewek i jeszce kufer (wszystko bylo z włukna szklanego - tzn z kompozytu z tym wluknem:) i nie wiemy jak zrobic taka matrye to sie odlewa w gipsie? a pozniej rozumiem ze tylko nakladasz mate szklana i jazda... Wszystko zalezy od tego, ile chcesz zrobic sztuk.Do jednej sztuki mozesz zrobic forme z gipsu, jesli chcesz robic wiecej lepiej bedzie zrobic forme z wlokna szklanego. Smarujesz towotem element a nastepnie obkladasz go mata szklana i zywica. Forma latwo zejdzie i jest gladka. Nastepnie robisz odlew z zywicy - smarujesz towotem forme, a nastepnie docinasz mate szklana i nasaczasz ja zywica potem wystarczy wywiercic otwory mocujace. Potem tylko szpachlowanie, malowanie i jest nóweczka :woot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 DZeki! w taki sposob mozna sobie zrobic jakas fajna nie standardowa owiewke! fajan sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 No wlasnei wlasnie... mam takie male pytanko chcialem z kumplem zrobic kilka kopii owiewek i jeszce kufer (wszystko bylo z włukna szklanego - tzn z kompozytu z tym wluknem:) i nie wiemy jak zrobic taka matrye to sie odlewa w gipsie? a pozniej rozumiem ze tylko nakladasz mate szklana i jazda... Wszystko zalezy od tego' date=' ile chcesz zrobic sztuk.Do jednej sztuki mozesz zrobic forme z gipsu, jesli chcesz robic wiecej lepiej bedzie zrobic forme z wlokna szklanego. Smarujesz towotem element a nastepnie obkladasz go mata szklana i zywica. Forma latwo zejdzie i jest gladka. Nastepnie robisz odlew z zywicy - smarujesz towotem forme, a nastepnie docinasz mate szklana i nasaczasz ja zywica potem wystarczy wywiercic otwory mocujace. Potem tylko szpachlowanie, malowanie i jest nóweczka :woot:[/quote'] Lepsza od towotu jest pasta do butów. Wyszło to w praktyce kiedy robiłem osłony silników w modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 a nie lepiej pójść do sklepu typu cezal i kupić preparat dla protetyków? Tez dobre, ale na pewno droższe od pasty do butów :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 co to jest cezal i preparat dla protetykow? brzmi groznie jak by cos do protez zebowych!! ale w sumie pipcyk ma racje pewnei nie bedzie tansze niz pasta do butow gozej jak np masz owiewke i chcesz zrobic jeszce jedna ale poddac ja modyfikacja to co wysmarujesz ja pasta do butow? no to juz lepiej tawotem choc to tezn nie za fajnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 jakis taki do rozcienczania ten preparat? czy poprostu do nakladania? ile mogl kosztowac? jak mozecie to podajcie takie orientacyjne ceny maty i zywicy bo nigdy sie nie zajmowalem tym wiec nie znam cen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi