motorider7 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam wszystkich . Mam Honde MTX 80 mam w niej problem. moze opowiem jak sie to stało . Jeździłem na hondzie i przyjechałem do domu . Wyłaczylem silnik i juz jej nie odpalilem. ISKRA JEST , kompresja tez na to wyglada że jest. udało mi sie ja odpalić na kilka sekund . ale dziwnie chodziła i nie wkręcała sie na obroty. silnik tylko chodzil na ssaniu. Nie wiem co moze byc grane. zawsze dobrze jeździł. przypuszczam ze poszedł moduł zapłonowy !!! MODUŁ MAM Z SIMSONA prosze doradźcie mi . Piszcie na forum.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 jeśli zapalił na ssaniu to może paliwa nie ma lub nie dochodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leorio Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 A filter paliwa masz założony? Możliwe, że musisz tylko gaźnik przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Szukaj przyczyn w zasilaniu silnika skoro chodzi na ssaniu to mozliwe ze ma zamało paliwa... na poczatek wyczysc gaznik jesli to nie pomoze sprawdz czy kranik sie nie przytkał i czy paliwo swobodnie dochodzi do gaznika... PS. Pisze się filtr a nie filter Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam. świece zalewa .. tyle wiem. gaźnik czyściłem. jutro jeszcze raz to zrobie. iskra jest ładna niebieska. ale jeżeli powstaje w złym momencie to gówno z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 ja bym stawiał na gaźnik może być przytkany albo coś takiego, kranik lub filtr powietrza ewentualnie, z elektryką bym raczej nic nie ruszałpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zrobie tak jak mówicie.. jutro sie wezme i z tym gaźnikiem zrobie.Powiem tyle że iskra jest... nic nie wykombinuje.Pozdr. to do jutra . dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 swiece to masz mokra z oleju bo dozownik daje.gaznik zabity i tyle :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) panowie .. donosze najnowsze wiadomosci. gaźnik jest wporządku !!! z elektryką jest coś nie tak. jak kręce ręką magneto to w ogóle nie ma na fajce prądą co za tym idze nie ma iskry. !! ikra dopiero powstaje jak kopne kopnikiem. Iskra powstaje jak wystepuje więcej obrotów magneta. !! chciałem sprawdzic w którym miejscu pojawia sie iskra !! czy jak tłok jest na dole czy jak jest u góry , ale nie udało mi sie to z powodu jakiego wam przedstawiłem. PS ja podejżewam moduł zapłonowy Edytowane 4 Czerwca 2007 przez motorider7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 panowie .. donosze najnowsze wiadomosci. gaźnik jest wporządku !!! z elektryką jest coś nie tak. jak kręce ręką magneto to w ogóle nie ma na fajce prądą co za tym idze nie ma iskry. !! ikra dopiero powstaje jak kopne kopnikiem. Iskra powstaje jak wystepuje więcej obrotów magneta. !! chciałem sprawdzic w którym miejscu pojawia sie iskra !! czy jak tłok jest na dole czy jak jest u góry , ale nie udało mi sie to z powodu jakiego wam przedstawiłem. PS ja podejżewam moduł zapłonowy To normalne przy iskrownikowym zapłonie, sprawdź ciśnienie spręzania, zmień swiecę, jeszce raz zajrzyj do gaźnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 gaźnik jest OK !! świeca też jest dobra. kompresja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Słuchaj miałem podbnie w mtx-e iskra była lecz nie chciał palić wystarczyło kupić nową świece i honda chodziła jak nowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Panowie problem rozwiazany.. moduł zapłonowy był uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi