Skocz do zawartości

Aprilia RX 125 zawór jak to jest??

nowytzrdt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

mam juz zawor zamontowany nowy akumulator i jak dopalam moto to odrazu sie otwiera ten zawor;/ na poczatku jakos pracowal rownomiernie z dodawaniem gazu ale potem sie otworzyl i zamyka sie tylko jak zgasze moto;/

mam juz zawor zamontowany nowy akumulator i jak dopalam moto to odrazu sie otwiera ten zawor;/ na poczatku jakos pracowal rownomiernie z dodawaniem gazu ale potem sie otworzyl i zamyka sie tylko jak zgasze moto;/

jak chodzi na wolnych to ma byc otwarty dodajesz lekko gazu i sie zamyka potem dajesz fest gazu i powienien sie otworzyć.Jak jest cały czas otwarty to zobacz regulacje pod bakiem taka linka i regulujesz jak hamulce w rowerze :Di tam masz naklejke ile powinno mniej więcej być.

Edytowane przez nowytzrdt

jak chodzi na wolnych to ma byc otwarty dodajesz lekko gazu i sie zamyka potem dajesz fest gazu i powienien sie otworzyć.Jak jest cały czas otwarty to zobacz regulacje pod bakiem taka linka i regulujesz jak hamulce w rowerze :Di tam masz naklejke ile powinno mniej więcej być.

dzis to skrecilem i jest wszystko dobrze tylko ta regulacja troche lipna

• 1 miesiąc temu...

w mojej suzuki tsr są 2 zaworki które niedawno wymieniłem i właśnie teraz mam mały problem. gdyż na 1,2,3 ładnie sie otwiera ii w wyższych partiach obrotów jest ładne przyśpieszenie jednak na 2 ostatnich biegach nie ma już takiego czegoś otwiera sie ale zaraz sie zamyka. i na wcześniejszych zaworkach jak chodził na postoju to nie było ich słychać a teraz słychac lekutki stukot. moze ktoś coś poradzić???