chamsin Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 no po takiej reprymendzie od pana Wienka :biggrin: wziolem mlotek :icon_mrgreen: i wybilem sobie to z glowy ale nadal twierdze ze to mi sie nie podoba i ..a ile taki wydech jest wart? bedzie na nim polozony nowy chrom wiec bedzie jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwath Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Dzięki za odpowiedz.Wieniek widziałem już kiedyś stronkę IntruderWarmia i chyba będzie to najprostrze rozwiązanie i dające zawsze możliwość powrotu do oryginału.I jeszcze jedno pytanko, delikatnie żólkną mi kolanka, ale tylko jak są gorące rury. Moto nigdy nie katowałem zbytnio, więc domyślam się że może być to za uboga mieszanka (spalanie ok 6,5-7), chyba, że coś jeszcze?To teraz jak wyjmę wkłady mieszanka jeszcze bardziej się zuboży, więc trzeba będzie ostro podregulować. Czy dobrze myślę? a jeśli tak to o ile może wzrosnąć spalanie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Dzięki za odpowiedz.Wieniek widziałem już kiedyś stronkę IntruderWarmia i chyba będzie to najprostrze rozwiązanie i dające zawsze możliwość powrotu do oryginału.I jeszcze jedno pytanko, delikatnie żólkną mi kolanka, ale tylko jak są gorące rury. Moto nigdy nie katowałem zbytnio, więc domyślam się że może być to za uboga mieszanka (spalanie ok 6,5-7), chyba, że coś jeszcze?To teraz jak wyjmę wkłady mieszanka jeszcze bardziej się zuboży, więc trzeba będzie ostro podregulować. Czy dobrze myślę? a jeśli tak to o ile może wzrosnąć spalanie?Pozdrawiam Jak dobrze wyregulujesz to spalanie nie zmieni się zbytnio. Ciekawe tylko czy same śruby skąłdu mieszanki załatwią sprawę? Jesli ten motocykl to Vs 800 to powinno się udać (zresztą one bardzo dziwnie reaguja na zmianę wydechu - mieszanka na ogół się wzbogaca :icon_rolleyes: ), jak VS 1400 to śrubami niewiele wyregulujesz (ale próbowac warto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwath Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 VS 1400.A to żólknięcie może mieć jeszcze jakieś przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) VS 1400.A to żólknięcie może mieć jeszcze jakieś przyczyny?Żółknięcie jest spowodowane zbyt wysoką temperaturą kolektorów wydechowych (uboga mieszanka lub żle ustawiony zapłon, ale to ostatnie odpada z przyczyn konstrukcyjnych), jeśli jest to minimalne, to za bardzo nie ma się co przejmować, gorzej jak zaczną robić się fioletowe :icon_mrgreen: . Jak przerobisz te wydechy to sprawdź wygląd świec zapłonowych po przejechaniu większego dystansu, tak ze 20-40 km w trasie (świece wykręć jak silnik ostygnie), w razie potrzeby można podnieść iglice o jeden ząbek. Spalanie 6,5-7l/100 km jest normalne ale w mieście, w trasie powinno być ok 5,5-6 l/100 km. Tak w ogóle, to wszelkie modyfikacje powinno się zacząć od regulacji gaźników, wymiany świec i filtrów powietrza, potem dopiero można porównywać wyniki.Powodzenia :notworthy: Edytowane 31 Października 2007 przez Wieniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczes Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Jesli ten motocykl to Vs 800 to powinno się udać (zresztą one bardzo dziwnie reaguja na zmianę wydechu - mieszanka na ogół się wzbogaca :) )Wszystko zależy od konstrukcji wydechu.. Wcale nie jest powiedziane że wyjęcie wkładów musi powodować zubożenie mieszanki.. Wystarczy, ze wydech tworzy podciśnienie poprawiające opróżnianie komory spalania.. Wtedy wyjęcie wkładów powoduje jego zanik i mieszanka jest wzbogacona.. ot i cała tajemnica! :) Odnośnie żółknięcia to u mnie lewa rura też jest konkretnie przebarwiona.. Czy długa jazda na ubogiej mieszance może destrukcyjnie wpłynąć np. na zawory? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hypersoniq Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam szanownych forumowiczów.Wraz z nadejściem wiosny szykuję się do kupna Intrudera na początek vs 800. Jednak ostatnio trafiłem na dane techniczne vs 750 i ze zdziwieniem stwierdzam że są nawet minimalnie lepsze (750 - 55 KM, 800 - 50KM). Muszę przyznać że ceny vs 750 są dla mnie bardziej przystępne. W związku z tym zwracam się do Was z pytaniem: czy z powodu niewielkiej różnicy lepiej za mniejsze pieniądze kupić vs 750, czy może jednak dozbierać trochę kasy i zainwestować w 800? Zwłaszcza iż słyszałem że przy tych nienowych już motocyklach różnica paru lat nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Bierz tego, który będzie w lepszym stanie :) . VS 750 i 700 mają trochę większą moc i są szybsze od VS 800, ale za to moc max jest osiągana przy 7500 obr/min , a w 800-ce przy 6500 , inaczej przebiega też krzywa momentu obrotowego (na korzyść VS 800). Ja osobiście kupował bym 800-ke z prostego powodu: będzie młodsza, a co za tym idzie wszystkie chromy powinny być w lepszym stanie (choć nie zawsze)Powodzenia w poszukiwaniach :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 VS 750 mają wadliwe silniki. Dwóch moich kumpli miało te motocykle (przy czym sprzęt jednego z nich wyglądął naprawde rewelacyjnie - prawdopodobnie pochodził z końca produkcji i nie był "zmęczony" - było to w 1999) i w obydwu wybuchły silniki. Jednemu dosyć spektakularnie korbowód wyjzał na zewnątrz a u drugiego było mniej efektownie - zatarła się panewka na tylnim cylindrze. Ja bym VS 750 omijał szerokim łukiem podobnie jak VS 700. Z racji wieku motocylle te beda raczej mocno wymęczone (ale są wyjątki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hypersoniq Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Dziękuję za odpowiedź.Musze przyznać że rozwialiście moje wątpliwości, choć jeżeli mówimy o wieku, to podejrzewam że vs800 i tak będzie z początku produkcji ze względu na cenę :rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Może kogoś zainteresuje http://www.allegro.pl/item265106854_zestaw...0_intruder.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 generalnie i ostatecznie cena to jaka te 800 stowek?i jaki uklad wydechowy do tego zestawu czy jak mam oryginalnegi jardena bedzie to ok?i co jak bym chcial zalozyc jakies inne puste wydechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicoh Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Pompka, z tego, co przeczytalem na Twojej aukcji, widze ze to MUS miec taki zestaw, jesli sie mysli o powaznej przerobce intruza ;-)Szkoda, ze w tej chwili groszem nie smierdze i bede musial poczekac do Mikolaja na jakis zastrzyk gotowki, moze wtedy sie szarpne na tego Stage'a... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil vf 750 s Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 :P Witam właścicieli i wielbicieli intruzów :flesje: . widzę że strasznie została zapamniana ta strona, pewnie wszyscy przerzucili się na inne sporty- :biggrin: -barowe. Ale ja akurat teraz dysponuję większą ilością wolnego czasu więc pojawiam się na tej stronie i pozdrowienia dla wszystkich czubków takich jak ja co mają tylko moto w głowie. :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 czuje sie takim wlasnie czubkiem hehehe ale co tu pisac snieg za oknem do wiosny taki kosmos ze konca nie widac motocykl w pudelkach jedne czesci w malowaniu inne w chromowaniu jeszcze inne w przerobkach silnik wyjety z ramy az zal mi patrzec na tak rozlozony motocykl chyba zapadne w sen jak niedzwiedzie i obudzie i obudze sie dopiero gdzies okolo konca lutego pozdrawiam wszystkich i zycze szybkiego nadejscia wiosny Panowie proste pytanko.Prosze o opinie na temat zamontowania hyperchargera w intruderze 1400 co to daje czy moze tylko efekt wizualny czy moze pomaga jakos silnikowi a w ogole co sadzicie na ten temat pozdrawiam Chamsin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi