Wieniek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 mam prosbe o podrzucenie mi linkow do stron z przebudowanymi intruderami Jak chcesz, to mam ze 300 zdjęć przerobionych intruderów 1400, mogę ci wysłać na mail, o ile skrzynka ci pomieści (40Mb) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danny Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To ładną kolekcje zdjęć uzbierałaś ja tez ma trochę zdjęć ale to raptem 250 MB :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witojcie Intruderowcy sie coś cicho na naszym przyklejonym temacie zrobiło. Rozumiem, że wszyscy śmigają sprzętami i nie ma czasu na necie siedziec :) Odnośnie kolein mój Intruz się ich raczej nie boi i nie odczuwam ich specjalnie no ale wiecie są koleiny i koleiny trafiaja sie tak głebokie, że i tłuściocha 1500 potrafi sponiewierac nieco. Pozdrowionka dla całej braci Intruderowej Waldas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Pytanie co do zdjec ktore posiadacie. Moze ktos ma dostep do FTP, albo moze w jakis inny sposob udostepnic zdjecia w sieci? waldas7 - no Ciebie raczej nie sponiewiera na 1.5 :biggrin:, ja czuje wszystkie koleiny, przejazdy przez tory tramwajowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danny Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 U mnie będzie problem z udostępnieniem zdjęć na FTP bo nie mam dostępu. Jedynie płytka CD. Chyba ze inna propozycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zaraz, mówicie że przy prędkości ponad 100 km/h gubi sie "chopperowy" dźwiek? Przy silniku 800?? To ja tak mam przy mojej 450!! Liczyłem na to, że przy 120-130 nadal bede wzbudzal respekt dudniąc ospale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Zaraz, mówicie że przy prędkości ponad 100 km/h gubi sie "chopperowy" dźwiek? Przy silniku 800?? To ja tak mam przy mojej 450!! Liczyłem na to, że przy 120-130 nadal bede wzbudzal respekt dudniąc ospale. 800-tka raczej "wyje" przy 130 km/h niż " wzbudza respekt dudniąc ospale" :biggrin: Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Guti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) A mogłaby dudnić, bo IMHO przydałby się jej nadbieg. Padła jednak ofiarą koncepcji idealnego choppera, który na ostatnim biegu powinien mieć możliwie jak największą dynamikę w zakresie 60-100/120 km/h (albo podobnie). Co test choppera, cruisera z lat świetności Intruzów, to porównanie czasów przyspieszenia "od do" na ostatnim biegu. :banghead: Jakby to cokolwiek mówiło o silniku, a było koronnym argumentem za lub przeciw motocyklowi. Dlatego Intruzy wspaniale przyspieszają nawet na 5-ce, ciągną bardzo żwawo do 140 km/h i wtedy chciałoby się silnikowi ulżyć wrzuceniem 6-tki. Wyżej piec już kwiczy - serce się kraje słysząc to - ale nadal przyspiesza i jeszcze utrzymuje lekko powiewającego jeźdżca na swoim grzbiecie. Do granicy obrotów maks. mały intruz dociera moim zdaniem za łatwo (jest z czego uszczknąć na rzecz obniżenia obrotów, spalania i podwyższenia V-max, co uznano za trzecioplanowe w chopperze) - nawet na gumie 150/90. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Nom niestety tak własnie jest , 6 bieg by mu wyszedł na zdrówko . Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Guti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja juz nieraz zapinalem 6-stke przy 130km/h i jakos nie chciala wchodzic :banghead::D. Faktycznie 800-stka przyspiesza bardzo zwawo ( ostatnio zrobilem porownianie z banditem 600 na swiatlach i daleko mi nie uciekl). Narazie mam orginalne wydechy i juz nie moge sie doczekac zmiany na przelotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jak się pojawią powerchoppery tnące 260 km/h - a pojawią się napewno, bo jak długo można się podniecać powercriuserami - to jestem pierwszym kupcem. Tylko, że najpierw zobaczymy powerenduro, powerturystyki i powerskutery, wiec trzeba trochę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 HEHE - chcialbym zobaczyc jak sie trzymasz na chopperze przy 260km/h. Ja jakis miesiac temu pojezdzilem po autostradzie na Intruderze 1800. Bylem w orzeszku i okularkach i dociagnalem do konca licznika 230km/h. Prawda jest taka ze juz nic nie widzialem a orzeszek lecial 2 metry za mna. Tak wiec na "power chopperze" bedzie jeszcze przyjemnej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) No i dla takich doznań właśnie warto takie motocykle kupować ;) Powyższy post napisałem nie dlatego, że chciałbym jeździć 260 km/h motocyklem, który maksymalnie wyciąga 260 km/h. Gdyby tak bylo, to Intruzem rozbijałbym się 170 km/h, czego nigdy nie robię. Moje ulubione prędkości na VS to 80-110 km/h, ze względu na miły pomruk silnika i dostępny moment obrotowy. Dlatego napisałem "260", że prędkość np. 180 km/h powinna byc dla takiego stwora miłym spacerkiem, a więc i dla mnie :flesje: Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Przypomniałem sobie, że nierzadką przypadłością małych intruzów są uszkodzenia regulatora napięcia. Wprawdzie jest on umieszczony tuz nad tłumikiem i możnaby sądzić, że przyczyną są przegrzania od niego, ale podejrzewam, że winowajcą są luzujące się klemy na akumulatorze - żeby je sprawdzić trzeba trochę się nakombinować, dlatego dopóki rozrusznik kręci nikt tego profilaktycznie nie robi. A częste skoki obciążenia instalacji właśnie powodują pad reglera. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ja mam przelotowe wydechy i akurat sie musiało dziecko urodzić gościowi, który mieszka naprzeciw mojego garażu.. jeszcze ze dwa razy i mnie chyba zastrzeli (bo policją już straszył). Nie można nawet w garażu dopalić ;)Swoją drogą jego dziecko śpi chyba 24 godziny na dobę, zawsze śpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi