Wieniek Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Miałem założoną 200 Metzellera przy obniżonym tyle ok3CM, oryginalny błotnik, jedynie był zdemontowany sissybar.Nawet przy dobijaniu nic nie obcierało.No tak, ale ja pisałem o oponie 200 na obręczy 6", a Ty miałeś pewnie na oryginalnej 4", więc nie miała pełnej szerokości :icon_rolleyes: Najlepiej, jakby ktoś zmierzył, ile szerokości ma taka konfiguracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 to troche dziwne co piszesz Dersu, bo moj intruz jest obnizony z tylu o 2 cm, ma twarde amortyzatory progressiv'a, a na duzych wyjebach jak dobilo, to na brzegach opony zostawaly slady od srub mocujacych blotnik. Dodam , ze mam zalozona opone o nominalnym rozmiarze 170/80 Avona, ktora w rzeczywistosci ma 180 mm szerokosci...Pomogla dopiero wymiana srub pod blotnikiem na takie o mniejszym łbie.Ciekawe ile ta twoja 200-ka miala w rzeczywistosci szerokosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 i znow mam pytanie chce do intrudera 1400 wlozyc na tyl opone cos okolo230 czy ktos moze ma z tym jakies doswiadczenie?Napewno trzeba nowy wahacz gdzie takie cos mozna dostac prosze o jakies adresy stron na niektorych zdjeciach widac ze kolesie maja szerokie opony i zamiast oryginalnej oslony walu jest cos w rodzaju kratownicy czy wystarczy zdjac oslone i juz taka guma wejdzie?i jaka musze miec felge zeby taka guma pasowala dzieki za odpowiedziPozdrawiam chasmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Proszę Cie bardzo :flesje: . Pytasz i Maszhttp://www.lmc-bikes.com/http://www.thunderbike.de/Wchodzisz na online shop, i wybierasz :crossy: , tylko na ceny uważaj :clap:Ja może będę robił w zimę koło na 210, mało przeróbek, tylko rurę wahacza trzeba wyciąć i wspawać trzy pręty, wcześniej pisałem, że do większej opony trzeba dorabiać cały wahacz , z resztą w tych linkach, na fotkach, wszystko ładnie widać :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Dzieki za odpowiedz motocykle sa fantastyczne a ceny jeszcze lepsze :) no niestety nie na moja kieszen ale zainspirowalo mnie to co napisales o oponie 210 mysle ze taka jest ok ale nie bardzo kumam o co chodzi ze obudowe wyciac to wiem ale gdzie te prety przyspawac?i czy od prawej strony sie zmiesci?felge zostawisz ta samaogladalem zdjecia twojego sprzeta jest ok polki masz szersze?dorabiales sam? a taka opone to najlepiej jaka i gdzie?pozdrawiam Edytowane 12 Lipca 2007 przez chamsin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Chodz o to, że opona ma mało miejsca po lewej stronie, bo tam jest wałek napędowy, i co za tym idzie gruba rura wahacza, więc trzeba ją wyciąć na odcinku w którym jest opona, a zamiast niej wspawuje się trzy pręty, nad wałkiem, pod nim i obok. Poszukaj w necie zdjęć to gdzieś znajdziesz, jak to wygląda. Felgę oczywiście dam szerszą 6" zamiast 4", tylko jeszcze nie wiem czy 15" czy 16". Acha, z tym wahaczem to jest tak, że właśnie opona pow. 210 będzie obcierać o wałek (oczywiście na odpowiedniej obręczy)W moim intruzie są pólki 290mm(cały zestaw) firmowe "H-M", i z takimi przyjechał do kraju :icon_mrgreen: , ja w zime zamontowałem lampy, kiere, lustra i kierunki, teraz wkładam koło 18" z szerszą oponą (przód) zawieche od 1100 ACE i może szklanki z polerowanego alu, w planach jest cyfrowe tacho, i parę innych bajerów :) PS mogę Ci wysłac fotki na mail (zestawu na 210) Edytowane 12 Lipca 2007 przez Wieniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 taka opone to najlepiej jaka i gdzie? Rozmairy o szerokosci ponad 200 mm produkuje wlasciwie tylko Avon i Metzeler. I trzeba pewnie nowe zamawiac u przedstawicieli tych firm, bo to nie sa oponki, ktore czesto schodza...na gieldzie w Łodzi kilka razy widziałem uzywki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicoh Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Bylem dzis w garazu i sprawdzilem faktyczna szerokosc mojej tylnej opony. Przypomne, ze ktos zalozyl kiedys na oryginalna felge w moim intruderze opone Metzeler 200. No i rzeczywiscie, tak jak ktos tu w tym watku juz wczesniej napisal, jej faktyczna szerokosc wynosi nie wiecej niz 18cm... Jestem w ciezkim szoku, wolalbym cofnac czas, zeby tego pomiaru nie bylo. Zylbym sobie dalej w slodkim przeswiadczeniu, ze mam szerokiego kapcia z tylu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Zicoh usmialem sie o tym przeswiadczeniu mamy podobne dylematy he he he to co szukamy innych felg? a ja mimo usilnego szukania w internecie nie znalazlem zadnej opony o rozmiarze 210 owszem 200 znalazlem metzelera cos za 608zl i nic po za tym tylko ta jedna :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 tu masz Avon'a: http://www.avon-tyres.co.uk/motorcycle/?pa...=showspecs&id=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam. Wracając do tematu mój Indruder jest jeszcze dosyć ubogo ubrany. Zakupiony zimą jako golas z prostą kierownicą. Zmieniłem kierownice na klasyczną, założyłem kufry Givi, oparcie dla plecaczka oraz zegarek analogowy zakładany na śrube. Zmieniłem też lusterka.W planie Gmole oraz szyba. W tym sezonie nakulałem już 5000 km i jak tak dalej pójdzie to do końca sezonu zamknie się chyba dychą zamknie.Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Intruzów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicoh Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Waldas7, widze ze robisz ze swojego intruza prawdziwego turystyka. Ale nie dziwne, skoro tyle nawijasz na kola... :banghead: Wieniek i Chamsin, widzialem te waly napedowe odrutowane juz wczesniej. Myslalem jednak wtedy, ze to taki gadzet estetyczny, a teraz juz wiem, czemu ma to sluzyc. Ja tez bym chcial wrzucic sobie felge o szerokosci 6 cali i najlepiej powiekszyc srednice do 16 cali, ale jak patrze na te ceny w niemieckich firmach "customowych", to gasnie moj zapal. W przeliczeniu na nasze, to conajmniej dwa patyki trzeba wydac. Jest jakies tansze rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 W przeliczeniu na nasze, to co najmniej dwa patyki trzeba wydać. Jest jakieś tańsze rozwiązanie?Dwa patyki :notworthy: , żeby to ładnie i konkretnie zrobić, w/g cen z zachodnich katalogów, to na sam tył potrzeba min 15000 :D , ale jest tańsza alternatywa, złapałem kontakt z kimś kto przerabia intruzy, i ceny ma całkiem do przyjęcia :biggrin:zobacz jakie są ceny w niemcowni http://www.mobile.de/SIDp1Wh9OWVm493vE7g3I...11111266411461&http://www.mobile.de/SIDp1Wh9OWVm493vE7g3I...11111265671328& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 moj sposob na takie rzeczy to wydrukowac takie zdjecia jak najbardziej realistyczne jak sie da to jeszcze je powiekszyc a nastepnie udaje sie do jakiegos dobrego sluzarza i mowie mu ze potrzebuje cos takiego moze to troche nieuczciwe ale nie mowie kolesiowi ile takie cos kosztuje i :banghead: jak mu dam pare stowek to koles jest zadowolony a ja razem z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicoh Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Wieniek, ale ja mialem na mysli koszt samej felgi. A Ty, wnioskujac z zalaczonych przez Ciebie zdjec mowisz o przerobce calego tylu :biggrin: W tym miejscu musze sie pochwalic, ze czesc rzeczy do przerobki tylu juz zdobylem - krotsze amory, blotnik, strutsy i siedzenie, lampa tylna i boczne mocowanie tablicy rejestracyjnej. Co gorsza, wiekszosc tych czesci mam zdublowanych, bo nie moglem sie zdecydowac, wiec wydalem dwa razy wiecej niz chcialem :wink: Dlatego dzis mowie juz o samej feldze, choc do tego cos oczywiscie by doszlo - nowa opona, pewnie i szprychy, zaplecenie tego wszystkiego, przerobka oslony walu, a mozliwe ze i przerobka hamulca, cos mi sie tak zdaje...Na przod z kolei tez mam szerokie polki HM, z przekoszeniem 5-stopniowym i przedluzeniem widelcow o 12cm. Do tego kolo 16-calowe z szeroka opona, bak z konsola, szeroka kiera z kierunkami w manetkach. To wszystko poczeka na zime, bo boje sie, ze jak teraz zaczne grzebac, to juz sobie nie pojezdze w tym sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi