Jackuzy Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 generalnie koledze nie chodzi o kolor tylko właściwości :wink: Ten o którym mówisz czerwony jest tez np czarny chodzi o sylikon wysokotemperaturowy do 350 stopni chyba. No i ten że jest jako czerwony tudzież czarny..o innych kolorkach nie wiem ... a to białe gówno to pewnie żeś zwykły sanitarny kupił...tym to sobie szybciej tyłek uszczelnisz niż kartery czy inne elementy silnika. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 mam kumpla i on chyba ma uszczelke jak cos to z nim pogadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 W końcu zrobione.Uszczelniałem samym silikonem, koszt 4 zł - w małej tubce, zostało jeszcze na wieeele napraw (ten akurat był czarny ale kolor nie ma znaczenia, ważne żeby był wysokotemperaturowy). Skrzynia uszczelniona jest czerwonym i też wszystko jest ok. Na razie nalałem starego oleju żeby sprawdzić czy nie cieknie "przepłukać" wszystko. Chwilę zajęło mi ustawienie tego wałka od kopki ale teraz pali praktycznie od razu! :notworthy: (w razie czego mam kilka zdjęć, może komus się przydadzą).Jesli chodzi o uszczelkę to faktycznie pytałem o nią w dobrym sklepie i nie mieli, za to nie ma problemu z dorobieniem, a że nie chciało mi się wieźć pokrywy sprzegła to zrobiłem na sam silikon. :notworthy: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 sylikon do pokrywy od skrzyni nie musi byc do 350 stopni ja uzywam dekarski jest do 140 stopni sam sylikon wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi