Skocz do zawartości

kask otwarty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ostatnio kupiłem kask NOLAN N42 - otwarty, z dużą szybką. Co prawda nie jeździłem w nim jeszcze ale wydaje mi się całkiem fajny- dobre wykończenie od środka- wyjmowane. Dosyć długo szukałem kasku, miałem ograniczony budżet do ok 500zł, w sumie kilka przymierzałem i długo się decydowałem ale mam nadzieję że dokonałem dobrego wyboru:) pozdrawiam

Ja jeżdzę w Caberg'u Riviera. Nie jest może najwyższych lotów, ale nawet go lubię. No i cena 320 zeta, to naprawde niewiele za kask ze średniej półki. Ale jeszcze na ten sezon zamierzam kupić coś lepszego. Przymierzam sie do jakiegoś Nolana, lub Uvexa, ale narazie na pierwszym planie są ciuchy.

Pozdrawiam

[Ja zakupiłem kask Airih TR1 - z dopinaną szczęką. Na miasto - otwarty na trasw wkładasz szczękę i gonisz. Ma on parę wad które wymienię:

Wady:

1) bez szczęki głośny jak diabli (wiatr hula w przestrzeniach gdzie są uszy)

2) ze szczęką zupełnie nie nadaję się dla okularników. (okularów nie da się założyć)

3) bez szczęki - za krótka szyba i wieje troszkę.

4) niedostępne uchwyty do zaczepienia szczęki na tył kasku (chociaż w ofercie sklepów już są - fizycznie ich nie ma)

5) cena ok. 800 zł (w zalezności od malowania)

Zalety:

1) super wygląd

2) bezpieczny i lekki

3) ze szczęką wygodny w trasie.

4) Fajna blenda przeciw słoneczna.

Na miasto idealy!

ja kupiłem nolana n42 matrix. jest bardzo wygodny. jeśli zdecydujesz się na takiego nolana to nie kupuj n42 genesis bo nie ma wyjmowanej wyściółki i szybki przeciwsłonecznej a taka szybka to naprawdę bardzo fajna sprawa. najlepsze ceny są chyba tutaj http://beniomotor.pl/grupa.html?id=88 ale proponuję najpierw zadzwonić i zapytać o dostępność danego modelu i rozmiaru. ja w sumie dzwoniłem kilka razy i mogę powiedzieć że kontakt jest bardzo dobry.