markuz Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Witam,ma ktoś z was pomysł jak obejść podatek na nowe moto z niemczech? Dodam, że mam tam zameldowaną rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 znaczy? który obejść? kupujesz na fakturę eksportową z zerowym niemieckim vatem (jak by się nie nazywał), a potem clisz u nas i płacisz 22% naszego vatu. co tu trzeba obchodzić? Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 znaczy? który obejść? kupujesz na fakturę eksportową z zerowym niemieckim vatem (jak by się nie nazywał), a potem clisz u nas i płacisz 22% naszego vatu. co tu trzeba obchodzić? jest cło na motocykle z UE ?nie wydaje mnie sie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 cła nie ma jest tylko Vat jesli pojazd jest nowy lub ma przebieg mniejszy niz 6 tyś km. Jak pojadz nie jest nowy i ma wiecej niz 6 tys km to jest zwolnienie z vatu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markuz Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Oczywiście chodzi mi o obejście vatu w naszym kraju. Myślałem aby zarejestrować motocykl na siostrę zameldowaną w niemczech, przejeździć te 6 tyś i spożądzić z nią umowę kupna/sprzedaży :) Wydaj mi się to jednak zbyt skomplikowany manewr i chyba sobie daruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 zawsze morzesz mając kogoś w niemczech tam wymontować zegary zanieść u nas do ludzi którzy się ogłaszają którzy wykonóją "korygowanie liczników" :) :) :biggrin: :biggrin: :clap: zamontować spowrotem i już masz gotowe . Oczywiście tylko w celach edukacyjnych :clap: bo to chyba niezgodne z prawem (ale jak bardzo naturalne dla nas polaków :) ;) :biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 albo kup uzywane zegary za 500zl ktore potem sprzedasz i finito. sprawa banalnie prosta. no i jeszcze umowe z siostra spisz z odpowiednia data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 po co takie ceregiele????1 . jak kupi siostra wniemcownie to chyba wtedy ona zapłaci vat niemiecki bo moto nie idzie na export2. jak ona kupi i pozniej ty kupisz od niej , z przebiegiem 000000, to i tak w deklaracji napiszaesz z emoto ma np 7 tys i finał. Po co kombinowac z licznikami????? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 na I badaniu technicznym chyba spisuja stan licznika wiec jesli bedzie 0,000 to w wydziale komunikacji nie zarejestruja tego bez kwitow z US ze VAT zostal zaplacony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi