wadel Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 witam! mam problem w moim zxr 400 ktore kupilem pare dni temu wsztystko chodzilo ok (przez pierwszy tydzien) potem zaczely sie pojawiac nastepujace objawy: np. gdy motocykl byl rozgrzany to nie chcial zapalic (rozrusznik krecił) a pare dni pozniej juzx wogole siadł ( gdy przyciskam starter jest takie tyrykanie w okolicy chyba przekaznika? gdy sie to naciska to przygasaja kontrolki. na poczatku prubuje jeszcze krecic a potem juz siada i tylko to prykanie jest??? co robic??pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 przede wszystkim sprawdzić akumulator bo według mnie to są typowe objawy rozładowanego akumulatoraa dopiero po doładowaniu szukac dalej w elektryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ja tez bym radził podładować akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadel Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 dzieki za rade - faktycznie aku padniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 przy okazji ładowania aku weź papier ścierny i przeczyść styki aqu i posmaruj np. wazeliną techniczną.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 przy okazji ładowania aku weź papier ścierny i przeczyść styki aqu i posmaruj np. wazeliną techniczną.PozdroJa bym po przeczyszczeniu styków potraktował je jeszcze elektrosolem /czy jakoś tak/ albo innym specyfikiem o podobnym działaniu. Zlikwiduje naleciałości /śnieź/ poprawi przepływ prądu i zabezpieczy przed ponowną korozją. Po wyschnięciu jeszcze cienka warstwa wazeliny technicznej i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi