Puzel Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Mam oryginalną instalacje, jakie żarówki wchodzą do tej oprawki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) http://www.motory.hg.pl/new1/index.htmNie pamiętam ceny ale ten gość robi to od wielu lat i w miarę dobrze. (gmole do ruskich strucli :biggrin: ) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez pietroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 H4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhotaxx Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Popieram przedmówcę - Ja stosuję żarówkę H4;80W w kloszu z MZ - idealnie pasuje do lampy M-72 trochę więcej prądu wymaga, ale przynajmniej w nocy widzę gdzie jadę... Jeżdżę z oryginalnym ruskim alternatorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Pasuje taki od Żuka.Możliwe że i pasuje. Sam jakiś czas miałem w woim Junaku Żukoski klosz, który z resztą mi się nie podobał. Dorwałem oryginalny (jeszcze z metka) i obecnie na takim śmigam. Motor z przodu owiele ładniej się prezentuje. Z braku laku i "żuk" może być. Do emy poszukam również oryginalny bo obecnie jest nieoryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Poproszę o fotkę oryginalnej lampy zamontowanej w motocyklu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Proszę bardzo oto zjęcie Junaka z oryginalanym kloszem. Na ramce jest jeszcze znak po szlifie z epoki :notworthy: http://img529.imageshack.us/my.php?image=img17251xj2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 a) Mówimy o ruskub) Po czym poznasz, że lampa nie jest oryginalna? Po nacięciach na kloszu? Uściślając - co jest takiego, co odróżnia klosz żukowy od serii? I jeden i drugi ładnie komponuje się z chromowaną ramką (na której również mam ślad po szlifie :notworthy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Małe zestwanienie mojego Junaka (z żukowym kloszem) i emy (z kloszem... lampa jest od urala). Różnice chyba widać. http://img230.imageshack.us/my.php?image=img0864uj8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 No jest różnica. Na plus dla Żuka :crossy:. Kurde w kwestii bezpieczeństwa trzymanie sie oryginału mnie nie przekonuje. Lampa nie jest po to, żeby była. Ma dawać porządne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja jednak wole oryginał :crossy: . Dość żadko jeżdźe wieczorami czy też nocą i taki klosz starczy mi. Żebym stawiał na użyteczność a nie na oryginał to dawno bym miał w Junaku altka :biggrin: . Ale to kwestja gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Luz Maria :). Ural nigdy Junakiem nie będzie. Swoją drogą ja trochę modyfikowałem ruska, bo przez 2 lata robił mi za maszynę do turystyki (dość rzadkiej ze względu na fundusze, ale jednak). A ja uwielbiam jeździć nocą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi