Adam8888 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 WitamCo zrobic zeby mi nie piszczaly w GS hamulce w tyle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Wymienic klocki. Teraz mam Lucas, poprzednie piszczaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarema Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Z ktorego roku masz GSa? W moim Bandicie (2006) tez tyl piszczy. Mam wrazenie, ze Suzuki cos nie do konca dobralo klocki na tyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Zmiana klocków prawie zawsze pomaga :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam8888 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 W tym problem ze wymienilem na nowe i jest to samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 U mnie w GS tył zaczął piszczeć po wymianie klocków na nowe. Czyściłem zacisk, robiłem z nim co się dało i takiego piskliwego GSa w końcu sprzedałem sprzedałem :icon_mrgreen: Przejrzyj cały układ hamulcowy z tyłu. Może odkryjesz przyczynę pisków. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 W moim moto z tyłu , między klockiem a tłoczkiem znajduje się blaszka . Prawdopodobnie jej zadaniem jest zapobieganie piszczeniu . Ale ponieważ blaszka powoduje że klocki zużywają się nierównomiernie , oraz klocki cały czas trochę trą o tarczę , więc ten wynalazek usunąłem . Na piszczenie , na jakiś czas pomaga posmarowanie blachy klocka ( tył i krawędzie ) pastą miedzianą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ta blacha jest właśnie od piszczenia. Ale nei w kazdym moto mozna ja znaleźć.... :) bo ktos wczesnije tam zaglądał. Ogólnie to zrób przegląd hamulca. W Suzuki często tylny zacisk sie zaciera (tłoczek) i klocki nierówno pracują stąd tez piszczenie. u mnie w GS tez piszczy ale nei przejmuję się bo tylny hamulec jak wiadomo jest pomocniczy więc używam go baardzo rzadko. Z przodu klocki zmieniam co 3 tyg. a z tyło co 3-4 miesiące więc piszczenie hamulca tylnego jest niczym ze względu na czestotliwosc uzycia. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi