skoal Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Jezeli był juz taki temat to proszę do kosza i o zjebkę... heheWracajac do tematu to zastanawiam sie jaka jest roznica mieszy nowym a uzywanym tlumikiem...Czy jest sens kupowac nowke...? Czy mozna smialo kupic jakas uzywke...?Na co zwrocic uwage przy zakupie uzywanego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin2 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam Chodzi zapewne o tłumik sportowy? Ja również zastanawiałem się nad kupnem tłumika używanego, ale większość sprzedawanych na różnych aukcjach to były tłumiki powypalane chociaż sprzedający zapewniali, że mają przejechane po 2000 tys. km. Te lepsze firmy robią końcówki tłumika nitowane więc można kupić taką watę do tłumików i "naprawić " go samemu, ale należy też zwrócić uwagę czy jest kompletny i do tego konkretnego modelu do jakiego chcesz go zamontować, spotykałem się z tekstami typu "tam pan utnie tu dospawa i będzie jak nowy" lub "to jest tłumik uniwersalny i pasuje do wszystkiego". Ja w końcu postanowiłem dołożyć trochę i kupić nowy, z wszystkimi śrubkami, sprężynami i elementem mocującym go z kolektorem (tak na marginesie polecam firmę BOS - rewelacyjny dźwięk). Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 a i ja sie zapytam ... czy spotkał sie ktoś z sportowym "cybuchem " do VFR rc 36 ?? Co sądzisie o tych kominach nieznanych marek z allegro po 300zł za nówke ? Wyglądają ładnie a jak z jakością ? Używał/używa ktoś?? Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 tlumiki powypalane to co to znaczy...?spotkalem sie z tym okresleniem ale nigdy mnie to nie interesowalo do dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin2 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 wypala się ta "wata" która wycisza tłumik wtedy jego dźwięk nie jest już przyjemny dla uszu (ale zależy co kto lubi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 a jak rozpoznac czy tlumik jest przepalony czy nie...? widac to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin2 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Spotkałem sięz opiniami, że po przejechaniu ok. 20 000tys. km, trzeba uzupełnić ubytki tej "waty" wyciszającej lub wymienić na nowy. Ja szukając oceniałem po wyglądzie (ale nie znalazłem takiego który by mnie satysfakcjonował) - jeśli jest wykręcony z motocykla to tylko tak można sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) a i ja sie zapytam ... czy spotkał sie ktoś z sportowym "cybuchem " do VFR rc 36 ?? Co sądzisie o tych kominach nieznanych marek z allegro po 300zł za nówke ? Wyglądają ładnie a jak z jakością ? Używał/używa ktoś??http://www.sportowetlumiki.republika.pl/html/tlumiki.html Sprawiłem sobie od niego używany micron race dedykowany do mojej yzf i jestem zajebiście zadowolony. uwaga chwalę się :icon_biggrin: http://w2.bikepics.com/pics/2007%5C05%5C20...904371-full.jpg Edytowane 23 Maja 2007 przez spiwor Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi