Skocz do zawartości

sprzegło w mz 150

yarunek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem ze sprzegłem.Odpalam motor,wciskam sprzegło, wrzucam 1 i czuje takie szarpniecie.Musze sie zaprzeć troche nogami i dodoac wiecej gazu zeby motor nie zgasł.Przy wrzucaniu 2 też jest problem bo wchodzi ciezko, z innymi biegami już lepiej.Jak wyregulować to sprzegło zeby to działało dobrze.Z góry dzieki

tak jak wyzej nie wysprzegla

Regulacje masz przy kierownicy i w silniku od strony Łańcucha …. Najpierw luzujesz linkę sprzęgła (śruba regulacyjną przy dzwigni od sprzęgła) … potem śrubę regulacyjną przy silniku wkręcasz do wyczuwalnego oporu ( aż śrubka zaprze się na pręciku który wysprzęgla sprzęgło) potem o np. 1\3 obrotu ją wykręcasz …. Następnie podkręcasz regulacje przy dzwigni od sprzęgła tak żeby nadal był wyczuwalny luz i brak nacisku na pręcik wysprzęglający …. Jeśli to nie pomogło to sprzęgło w mz 150 reguluje się trójkątnymi podkładkami które znajdują się w silniku…. sprzęgło jest skręcone 3 śrubami i tam sa duże 3-kątne podkładki o różnych wymiarach … musisz jedną odjąć ..oczywiście to nie jest regulacja prób i błędów niestety książkę od mz wydałem wiec niech któś ci poda te wymiary inny ….

Ale jak nikt ci nie poda :bigrazz: , a podstawowa regulacja nie pomoze to wyjmij jakąś najbardziej cienką :flesje: