yarunek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Witam mam taki problem ze sprzegłem.Odpalam motor,wciskam sprzegło, wrzucam 1 i czuje takie szarpniecie.Musze sie zaprzeć troche nogami i dodoac wiecej gazu zeby motor nie zgasł.Przy wrzucaniu 2 też jest problem bo wchodzi ciezko, z innymi biegami już lepiej.Jak wyregulować to sprzegło zeby to działało dobrze.Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Musisz podkrecic to sprzeglo bo ci chyba nie wysprzegla, i ciagnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 tak jak wyzej nie wysprzegla Regulacje masz przy kierownicy i w silniku od strony Łańcucha …. Najpierw luzujesz linkę sprzęgła (śruba regulacyjną przy dzwigni od sprzęgła) … potem śrubę regulacyjną przy silniku wkręcasz do wyczuwalnego oporu ( aż śrubka zaprze się na pręciku który wysprzęgla sprzęgło) potem o np. 1\3 obrotu ją wykręcasz …. Następnie podkręcasz regulacje przy dzwigni od sprzęgła tak żeby nadal był wyczuwalny luz i brak nacisku na pręcik wysprzęglający …. Jeśli to nie pomogło to sprzęgło w mz 150 reguluje się trójkątnymi podkładkami które znajdują się w silniku…. sprzęgło jest skręcone 3 śrubami i tam sa duże 3-kątne podkładki o różnych wymiarach … musisz jedną odjąć ..oczywiście to nie jest regulacja prób i błędów niestety książkę od mz wydałem wiec niech któś ci poda te wymiary inny …. Ale jak nikt ci nie poda :bigrazz: , a podstawowa regulacja nie pomoze to wyjmij jakąś najbardziej cienką :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarunek Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Ok.Dzieki za pomoc zastosuje sie do rad i zobacze co z tego wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi