M4NIEK Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Witam!Przy jakiej temp. załącza wam się wentylator w F4i?U mnie przy ok. 107'C (225'F)W serwisówce jest podane że powinien się włączać przy 98-102'C (208-216'F).Proszę o poradę, co w tej sytuacji zrobić? Dodam że w czasie jazdy, na trasie temperatura ok. 80-82'C (176-180'F) Edytowane 16 Maja 2007 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek778 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Witam!Przy jakiej temp. załącza wam się wentylator w F4i?U mnie przy ok. 107'C (225'F)W serwisówce jest podane że powinien się włączać przy 98-102'C (208-216'F).Proszę o poradę, co w tej sytuacji zrobić? Dodam że w czasie jazdy, na trasie temperatura ok. 80-82'C (176-180'F) Witam, u mnie jest identycznie :crossy: To zupełnie normalne, nie ma się czym przejmować :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tas[PL] Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Hej,W mojej Cebrze włącza się przy 108'C. Ale to i tak rzadko się zdarza, gdyż podczas jazdy temp. oscyluje w granicach 77-82'C.Pozdrawiam, Edytowane 18 Maja 2007 przez Tas[PL] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macceti Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 A w mojej F4 przestal w ogole dzialac wentylator i wskazowka leci mi do samej gory. Czy jest tam jakis bezpiecznik do wymiany? Bo rok temu mi mechanik cos wymienial wlasnie takiego ale nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 A w mojej F4 przestal w ogole dzialac wentylator i wskazowka leci mi do samej gory. Czy jest tam jakis bezpiecznik do wymiany? Bo rok temu mi mechanik cos wymienial wlasnie takiego ale nie wiem co. U mnie włącza sie przy 103Czujnik temperatury pewnie padł cięzko sie do niego dostać o ile pamiętam...Zrób włącznik na kierownicy i zawsze możesz włączyć wentylator jak stajesz w korku...To nawet dobre rozwiazanie jesli jeżdzi sie dużo po mieście...Zrobiłem cos takiego u siebie tyle że w samochodzie... Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 A w mojej F4 przestal w ogole dzialac wentylator i wskazowka leci mi do samej gory. Czy jest tam jakis bezpiecznik do wymiany? Bo rok temu mi mechanik cos wymienial wlasnie takiego ale nie wiem co.1. sprawdź bezpieczniki pod siedzeniem, jeśli ok =>2. podłącz na krótko wentylator, jeśli ok to prawdopodobnie czujnik/włącznik wentylatora (switch fan) jest do wymiany. Wkręcony jest w chłodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macceti Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 1. sprawdź bezpieczniki pod siedzeniem, jeśli ok =>2. podłącz na krótko wentylator, jeśli ok to prawdopodobnie czujnik/włącznik wentylatora (switch fan) jest do wymiany. Wkręcony jest w chłodnice. Dzieki juz zrobilem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 jaka była przyczyna? najtańsza i najmniej pracochłonna :icon_mrgreen: bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macceti Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 jaka była przyczyna? najtańsza i najmniej pracochłonna :crossy: bezpiecznik? Tak jest;)) Ale co mi sie wydaje ze i tak za czesto sie wlacza;)) Ale dziala wiec to najwazniejsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 A jak zrobić włącznik na kierownicy? Może ktoś opisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) skorzystaj z opcji "Szukaj" - http://forum.motocyklistow.pl/index.php?act=Search&f=11...jeśli nie ma to google.pl Edytowane 5 Lipca 2007 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi