ventura Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Z tego co miałem przyjemność doświadczyć to wiem że sam silnik jest dość wytrzymały. Gorzej się ma sprawa pokrywy zaworów z dźwigienkami. Zazwyczaj zaczyna się od głośniejszego pocykiwania w rezultacie trzeba ową pokrywę wymienić kompletną, najlepiej używaną. Do turystyki dominator jak i większy transalp jest dość dobry. Cena 4500 jak na rocznik i posezonową porę nie jest ani duża ani mała. Kładź gościowi 4000 na stół i zabieraj sprzęt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 to ten dominator: http://moto.allegro.pl/item258489468_super...nator_650_.html Co z tym niby kopceniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Jesli chodzi o kopcenie które opisał sprzedający to ma sie tak:Sprzet pochodzi sobie, zostawiasz go po jeździe - olej znajdujący się w głowicy przy zaworach splywa przez nieszczelne uszczelniacze zaworowe do komory spalania i potem po kilku dniach zaraz po odpaleniu ten olej spala się i motocykl dymi. przestaje zazwyczaj po kilkudziesięciu sekundach. miałem tak w Xj 600 i teraz przy dr 650 czasami sie zdarzy że po długim staniu kilkanaście sekund podymi ale zaraz przestaje. oczywiście podczas jazdy nic nie dymi nawet na dużych obrotach. Najważniejsze żeby motocykl nie dymił własnie przy normalnej pracy. trzeba by było to obadać. pozdro ps. mozliwe ze para wodna to tez jest bo widze ze gość napisał ze tylko rano. idzie to wyczuć węchem:) Edytowane 20 Października 2007 przez pack84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Osobiście za 4000 bym go wziął. Warto też mieć coś takiego na dodatkowy sprzęt. Mój dominator też z rańca puszczał pare. Co do kopcenia to tak do 4500obr/min nie było w ogóle, powyżej troche przydymił ale nie wiem czy są takie które nie przykopcą jak się je wkręci. Ponadto mimo tego że czasem przykopcił, grama oleju nie wziął, co mnie dziwiło a rocznik był 88. Tez z allegro jest w dość oryginalnym stanie i w tej cenie raczej nic konkretniejszego nie wynajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzykawa Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Niedawno wspominałem o zakupie endurasa. Moto było sprowadzone z włoch, brakowało kilku rzeczy a niektóre oczywiście do wymiany. Pozatym prysnełem sprzęta nowym lakierem, bo oryginał już troche przybladł, wymieniłem co trzeba i do boju. w momencie zakupu:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/536b8d154e004e2e.htmlpo zabiegach:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/92345da92f55f756.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/477694faf0928254.html Wybór taki padł na sprzęt enduro po kilku plastikach i przyznam szczerze, że to jest jak zabawka dla dziecka, naprawdę daje wiele radości. Młodością coprawda nie grzeszy,bo 88 rok ale wyglądem i sprawnością nadrabia nawet więcej. Pierwotnie NX sprowadził jeden typek, ale po kilku jazdach w terenie zbladł ze strachu, szybko nauczył się pokory :icon_twisted: i sprzedał swój strach za 3500 + opłaty które musiałem zrobić i tak to się zaczeła przygoda z dominatorem.Moje gratulacje widać że włożyłeś w to moto dużo pracy i serca.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRABUS Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Moj nie dymi, nawet jak sie go wkreci, ale olej owszem spala, nie dopatrywalem sie ile. Tak przy okazji http://allegro.pl/item323782372_honda_nx65...re_xt_xtz_.html :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trotyl5 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Chciał bym się cokolwiek dowiedzieć na temat tego motoru. Bo na necie ciężko coś znaleźć. a zastanawiam się nad kupnem. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blink Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam, żeby nie zaczynać nowego tematu... mam 2 pytania nt dominy. Posiadam RD02 '93. Po pierwsze primo:Kiedy domina pokazuje prawdziwy poziom oleju na bagnecie? Czy przy zimnym, czy po kilku minutach pracy? Po drugie primo: Czy to normalne że moto pije sporo oleju, mimo, że tłok był wymieniony na NEW? Sporo czyli dolałem ok 400ml po 1000km. Dzię ki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blink Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Kurcze, dominatorzy, co z wami??? Nikt nie chce poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornold Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 To że pije tyle oleju to sprawa paranormalna. mam RD08 z 97 i miedzy wymianami oleju co 3000km nic nie dolewam. Motorek mi nie dymi. Jak jest zimny to lubi sobie coś tam w środku lekko postukać, ale jak się nagrzeje to mu przechodzi. Mam stan licznika 32k. Motorek polecam. Nie mam go długo bo od maja, ale polecam. Zdążyłem natrzaskać nim 4k i to w dużej części po bezdrożach. Co do bezawaryjności nie mogę sie jeszcze wypowiadać. Zobaczymy jak moto przyjmie nowy olej, bo wcześniej miałem Motula 10w 40, a 1000km temu mechanik zmienił mi olej na belreya 40w50 :biggrin: :cool: bez konsultacji ze mną. Zobaczymy jak to będzie. A właśnie, oje moto ma mały problem, jak pada deszcz i chwyci wilgoć to lubi zgasnąć, ale to już musi byc jakieś przebicie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam, żeby nie zaczynać nowego tematu... mam 2 pytania nt dominy. Posiadam RD02 '93. Po pierwsze primo:Kiedy domina pokazuje prawdziwy poziom oleju na bagnecie? Czy przy zimnym, czy po kilku minutach pracy? Po drugie primo: Czy to normalne że moto pije sporo oleju, mimo, że tłok był wymieniony na NEW? Sporo czyli dolałem ok 400ml po 1000km. Dzię ki za odp. prawdziwy poziom powinien byc na rozgrzanym silniku-min 15min jazdy, nastepnie odczekujesz minute lub dwie i wtedy sprawdzasz ale nei zawsze jest to wartosc prawidlowa bo jak go wezmiesz w teren to moze sie okazac ze jest wiecej :( 400ml na 1000km to zdecydowanie za duzo, jesli chodzi o olej motula to wyglada to tak ze do 1500km po wymianie nie zmienia sie stan(jazda mieszana) potem olej zaczyna sie zuzywac i bywa tak ze przez te ostatnie 1000km do wymiany dolejesz dosc sporo, jesli chcesz servisowke i user manual to odezwij sie na priwa Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blink Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 dzięki za manual! Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi