Adam Paweł Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Wczoraj kupiłem tankpad. Miał taki termiczny" klej - coś w rodzaju gumy, która podgrzana suszarką do włosów miała rozmięknąć i przykleić się do lakieru. Więc suszarka na drugi bieg i grzałem tak, ze bezpiecznik w suszarce wysiadł, a bak się nagrzał do czerwoności prawie (oczywiście działałem wbrew instrukcji, gdzie pisało, że traktowanie suszarką zatankowanego baku grozi eksplozją :(Klej był chyba przeterminowany, bo nie rozmiękł (choć "made in Germany") :P Więc idąc za radami, zdrapałem to dziadostwo i przylepiłem tankpad butapremem :P A dziś patrzę - tankapd już odłazi :P Czym to przykleić :icon_mrgreen: Macie doświadczenie w tej materii :biggrin: Oczywiście tak, żeby potem nie odlazło razem z lakierem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 łohh.. potraktowałeś bak butaprenem ? I lakier cały ? .. na Twoim miejscu kupił bym nowy, nie zbiedniejesz a lakier uchronisz :buttrock: A jeżeli już to może dwustronną taśmą ? Tylko uważaj są różne rodzaje, dobierz najcieńszą np. taka biała siateczkowa. Na deszczu pewnie i tak zacznie schodzić, ale w słoneczne dni bardzo ładnie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Nie chcę kupować nowego - bo ten pasuje idealnie wymiarowo i optycznie, no i trochę kosztował...Butapremu użyłem, bo tak mi poradził wujek, który trochę grzebie w motorkach.Lakierowi nic nie jest - butaprem sam od niego odłazi :buttrock:Radzisz taśmę siateczkową - problem w tym, że mnie się zdarza jeździć w deszczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ja przykleiłem u siebie butaprenem juz nie jeden tankpad i lakieru nie niszczył.. Ostatnio chciałem mieć pewność ze nie odejdzie i przywalilem na klej podobny do superglue.. Teraz mam świety spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Może dałem tego butapremu za delikatnie. Więc jutro poprawię ;) A w razie czego - superglue :)Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Butapren jest bardzo dobrym rozwiazaniem pod warunkiem ze przed klejeniem zrobisz dwie rzeczy:1.dokladnie odtluscisz zbiornik w miejscu klejenia2.dobrze usuniesz resztki starego kleju z tankpadaPotem tylko jakis patent zeby to docisnac.Super glue bym nie uzywal.Po jakims czasie stwardnieje, zacznie pekac.Gdy bedziesz chcial go usunac to bedzie trudne do zrobienia nie uszkadzajac przy tym lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Widzę, że nie zrobiłem dwoch rzeczy (bo zbiornik odtłuściłem):1. Na tankpadzie zostawiłem miniresztki starego przylepca, licząc, że to nie przeszkodzi - bo to wszystko gumopodobne :wink:2. Po przyklejeniu przycisnąłem tylko ręką - pewnie za krótko.Jutro zrobię to porządnie.Dzięki za wszystkie rady (i z góry za następne) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Acha.Zanim przykleisz tankpada musisz poczekac az butapren troszke przeschnie.Najlepiej przeczytaj instrukcje na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi