Skocz do zawartości

Suzuki RG, popierdułka nie chce chodzić... :/

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

pomóżcie mi wybrać jedną z opcji co się stało...

objawy: przerywa na luzie od 6 tys obrotów w górę, pierdzi i się dławi, nie wchodzi na wyższe obroty;

przy jeździe cyrki już od 3 tys obr; iskra niebieska, choć słaba (cienka i słabo widoczna)

moja diagnoza:

opcja #1: cewka zapłonowa bo widać na niej jakieś drobne pęknięcie plasticzanej obudowy...

pytanie tylko dlaczego padła, bo jesli pękło to znaczy, że spuchło a jak spuchło to znaczy, że się przegrzało a samoz siebie się nie przegrzewa nigdy... czyżby głębszym powodem był moduł albo cewka prądowa?

opcja #2: sama cewka prądowa padła a pęknięcie na cewce zapłonowej to powierzchowne uszkodzenie i nie ma znaczenia, czyli po prostu dostaje słaby prąd i dlatego iskra słaba...

ps: świecę zmieniałem na nowe, używane, sprawdzone i wszystkie jakie miałem i jest to samo, gaźnik tez czyszczony i regulowany.

Edytowane przez Lysy5g1

• 2 tygodnie później...

właśnie że z gaźnikiem jest ok na bank.. sam czyścilem i ustawiałem wszystko do nowa... sprawdzone kilka ustawień iglicy itp... i nic :/

a moje podejżenia co do ukł. zapł. śa o tyle uzasadnione, że moto całkiem niedawno dawało potężną iskrę na świecy, a teraz daje małą, cienką, słabą i w ogóle... (testowałem na kilku świecach i na każdej to samo)

Edytowane przez Lysy5g1