Lysy5g1 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Czołem, pomóżcie mi wybrać jedną z opcji co się stało... objawy: przerywa na luzie od 6 tys obrotów w górę, pierdzi i się dławi, nie wchodzi na wyższe obroty;przy jeździe cyrki już od 3 tys obr; iskra niebieska, choć słaba (cienka i słabo widoczna) moja diagnoza: opcja #1: cewka zapłonowa bo widać na niej jakieś drobne pęknięcie plasticzanej obudowy...pytanie tylko dlaczego padła, bo jesli pękło to znaczy, że spuchło a jak spuchło to znaczy, że się przegrzało a samoz siebie się nie przegrzewa nigdy... czyżby głębszym powodem był moduł albo cewka prądowa?opcja #2: sama cewka prądowa padła a pęknięcie na cewce zapłonowej to powierzchowne uszkodzenie i nie ma znaczenia, czyli po prostu dostaje słaby prąd i dlatego iskra słaba... ps: świecę zmieniałem na nowe, używane, sprawdzone i wszystkie jakie miałem i jest to samo, gaźnik tez czyszczony i regulowany. Edytowane 15 Maja 2007 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Obstawiam cewkę, jak słaba iskra. Na obrotch nie wyrabia. Powód: wszystko się kiedyś psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 To pewnie ta cewka zaplonowa, moze przez to pekniecie tworzy sie przebicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 I jest problem :/otóż... sprawdziłem cewkę w innym RG i okazało się, że jest sprawna...co w takim razie jest nei tak? moduł czy impulsator? ja już się gubię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 za uboga mieszanka może też być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) właśnie że z gaźnikiem jest ok na bank.. sam czyścilem i ustawiałem wszystko do nowa... sprawdzone kilka ustawień iglicy itp... i nic :/a moje podejżenia co do ukł. zapł. śa o tyle uzasadnione, że moto całkiem niedawno dawało potężną iskrę na świecy, a teraz daje małą, cienką, słabą i w ogóle... (testowałem na kilku świecach i na każdej to samo) Edytowane 27 Maja 2007 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi