wustyle Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 siemnakoprawdopodobnie w polowie lipca stane sie szczesliwym posiadaczem nowiutkiego GS500Fchce odpowiednio wczesniej sie do tego przygotowaci teraz moje pytanieczy na poczatek kask, kurtka i rekawiczki beda ok?co byscie polecali?(bardzo podobaja mi sie ciuchy alpinestars ale nie chce na poczatek "przeginac")kask do 500 zl (NITRO?)kurtka skorzana do 600 zl (jaka?)rekawiczki to chyba od razu alpinestars kupie '-) rozumiem ze jakies fajne buty np. SIDI B2 to jak sie juz ma kombinezon? pozdroowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) ubrania kupujesz nie tylko "na początek" ale prawdopodobnie będą służyły Ci kilka lat. Z czasem nawet możesz zmienić motocykl a ubrania jezeli będą dobre zostaną te same. Więc nie ma sensu kupować tańszych wyrobów z myślą "a, potem kupię sobie lepsze" jeżeli juz teraz byłoby Cię na nie stać. Chyba, że dopuszczasz taką możliwość, że motocykl Ci sie moze znudzić za jakiś czas i kupujesz go na spróbowanie, wtedy rzeczywiście nie ma co topić grubej kasy. Jeżeli chodzi o rękawiczki i kurtkę - to lepiej moim zdaniem kupić tańsze rękawiczki i droższą, lepszą kurtkę. Rozsądne rękawice kupisz już za ~100zł, takie alpinestars'y za 300 - 400zł nie posłużą Ci dużo dłużej niż w miarę dobre gatunkowo no name'y za 100. Natomiast kurtkę lepiej kupić droższą - będzie wygodniejsza, ładniejsza, miała lepsze protektory. To samo z kaskiem. Jeżeli dasz radę kupić kask za 1000zł to nie kupuj takiego za 300 tylko dlatego, ze dopiero zaczynasz z motocyklami. nie ma zupełnie nic na przeszkodzie, zeby kupić dobre buty nie mając spodni motocyklowych czy jakiejkolwiek innej części garderoby. Wszysko działa niezależnie i wszystko możesz ubrać osobno :icon_mrgreen:Nitro robi ładne kaski i ma dobre ceny, ale z tego co sie widzi na forum jakość nie jest powalająca. Edytowane 13 Maja 2007 przez Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wustyle Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 cenne uwagina jaka firme zwraca uwage przy kupnie kurtki?chce zeby byla mocna, ladna i miala renome (kompletnie nie orientuje sie jeszcze w markach odziezowych) za 600 zl bedzie juz cos godnego uwagi?(popatrzylem na allegro i w tej cenie bylo kilka fajnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wustyle Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 cenne uwagina jaka firme zwraca uwage przy kupnie kurtki?chce zeby byla mocna, ladna i miala renome (kompletnie nie orientuje sie jeszcze w markach odziezowych) za 600 zl bedzie juz cos godnego uwagi?(popatrzylem na allegro i w tej cenie bylo kilka fajnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wustyle Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) cenne uwagina jaka firme zwraca uwage przy kupnie kurtki?chce zeby byla mocna, ladna i miala renome (kompletnie nie orientuje sie jeszcze w markach odziezowych) za 600 zl bedzie juz cos godnego uwagi?(popatrzylem na allegro i w tej cenie bylo kilka fajnych) o kurdecos tu sie staloniech ktos to pousuwa prosze... Edytowane 13 Maja 2007 przez wustyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Może to zabrzmi jak reklama, ale skoro jesteś z Piaseczna to idź do Uhma-Bike na Osiedlowej przy Puławskiej.Idź do Piotra Uhma i powiedz że chciałbyś się u nich ubrać, że masz takie a nie inne fundusze i niech Ci pomoże. Ja u nich kupiłem kask, kurtkę i jeszcze trochę rzeczy i naprawdę polecam.Możesz zresztą powiedzieć że Jarek z Łodzi polecił ich salon i że liczysz na pomoc. Jestem pewien że będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jeżeli zamierzasz kupić kilka rzeczy na raz radzę targuj się. Sprzedawca na kasku za tysiaka może coś opuścić, jak do tego dołożysz całe ubranko to wyjdzie niezła zaoszczędzona sumka, sprzedawca też będzie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wustyle Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Może to zabrzmi jak reklama, ale skoro jesteś z Piaseczna to idź do Uhma-Bike na Osiedlowej przy Puławskiej.Idź do Piotra Uhma i powiedz że chciałbyś się u nich ubrać, że masz takie a nie inne fundusze i niech Ci pomoże. Ja u nich kupiłem kask, kurtkę i jeszcze trochę rzeczy i naprawdę polecam.Możesz zresztą powiedzieć że Jarek z Łodzi polecił ich salon i że liczysz na pomoc. Jestem pewien że będziesz zadowolony. mieszkam blisko osiedlowej, nawet nie wiedzialem ze jest tam sklep!dzieki! Jeżeli zamierzasz kupić kilka rzeczy na raz radzę targuj się. Sprzedawca na kasku za tysiaka może coś opuścić, jak do tego dołożysz całe ubranko to wyjdzie niezła zaoszczędzona sumka, sprzedawca też będzie zadowolony. spoko, zawsze sie targuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi